Amerikkalainen Baby Box ja suomalainen äitiyspakkaus vertailussa


Torontossa järjestettiin 22.2. tapahtuma nimeltä Baby Box Bonanza, jossa jaettiin ilmaiseksi suomalaisesta äitiyspakkauksesta innoituksen saaneita laatikoita. Toimitus selvitti, millaisesta tuotteesta on kyse.


Muutama viikko sitten mainos ilmaisista Baby Box -pakkauksista ilmestyi Facebook-sivulleni. Kohdennettu mainonta on sivustolla yleistä, ja 26-vuotiaana naisena kuulun ymmärrettävästi vauvayrityksen kohderyhmään. Päätin kokeilla käytännössä, onko ilmaisia äitiyspakkauksia todella olemassa Atlantin tällä puolen.

Ilmoituksen teksti lupasi pakkauksen saamisen olevan yksinkertaista. Piti vain ilmoittautua tapahtumaan, antaa yhteystiedot sekä suorittaa verkkokurssi yrityksen Baby Box University -sivustolla. Verkkokurssiin kuului kolmetoista videota raskausaikaan ja vastasyntyneen hoitamiseen liittyen. Kurssin läpäisi, kun vastasi videoiden jälkeen esitettyihin seitsemään kysymykseen oikein.

Laatikko tuli noutaa yrityksen toimistolta Toronton keskustasta. Pienessä toimistotilassa oli laatikkoja parin metrin korkuisissa pinoissa ja useampi työntekijä kertomassa yrityksestä ja tämänhetkisistä tarjouksista. Noudettaessa vain piti näyttää todistus verkkokurssin suorittamisesta, ja pakkauksen sai mukaansa parissa minuutissa.

Tapahtuman järjestämisestä vastasi The Baby Box Company, jolla on toimistoja Kanadassa, Iso-Britanniassa, Australiassa, Ukrainassa ja Singaporessa. Yritys on yksi monista, jotka ovat kaupallistaneet huomiota herättäneen suomalaistuotteen. Suomessa äitiyspakkauksen jakamisesta vastaa Kela. Alkuperäistä äitiyspakkausta ei voi myydä, koska se on sosiaaliturvaetuus, eikä kaupallinen tuote.

Ulkoa sama, sisältä eri

Kun Baby Boxin kannen avasi, laatikko ammotti lähes tyhjänä. Tarkemmin tutkittuna pohjoisamerikkalaisella laatikolla on ulkomuodon lisäksi hyvin vähän yhteistä suomalaisen esikuvansa kanssa. Baby Boxissa, kuten alkuperäisessäkin äitiyspakkauksessa, laatikon pohjalla on patja, joka tekee laatikosta hyvän ensisängyn vauvalle.

Patjan lisäksi pakkauksessa oli hygieniatarvikkeita, asu, liivinsuojia, näytevaippoja, kosteuspyyhkeitä ja alennuskuponkeja. Kaiken kaikkiaan tuotteita oli hieman yli 10. Kupongit sisälsivät tarjouksia ruokakasseja toimittavaan palveluun ja 3D-ultraäänikuvaukseen.

Suomalaisessa äitiyspakkauksessa on noin 50 tuotetta: esimerkiksi ulko- ja sisävaatteita, makuupussi, hygieniatarvikkeita ja pehmolelu. Suomessa odottava äiti voi valita äitiyspakkauksen ja 140 euron rahallisen avustuksen väliltä. 95 % ensisynnyttäjistä valitsee äitiyspakkauksen.

Ilmaiseksi pakkauksia jakanut kampanja kesti vain yhden päivän. Tavallinen kuluttaja voi ostaa Baby Boxin yrityksen verkkosivuilta. Valikoimassa on useampi laatikko erilaisilla tuotteilla. Laatikoiden hinnat vaihtelevat 92 dollarista 295 dollariin. Jokaisessa Baby Box Companyn pakkauksessa on enintään 30 tuotetta, jos alennuskuponkeja ja internetiin ladattuja opetusmateriaaleja ei lasketa mukaan.

Baby Box Companyn sivuilla esitelty edullisin vaihtoehto Bed Box on kuvauksen mukaan suomalaisesta äitiyspakkauksesta innoituksensa saanut versio. Tähän vaihtoehtoon sisältyy laatikko, patja ja sen suojus, lakana, kassi, jäsenyys verkkokursseja tarjoavaan Baby Box Universityyn, 25 dollarin lahjakortti toista Baby Boxia varten, sekä opetusmateriaaleja.

Arvokkaimman laatikon tuotosta 15 % ohjataan Every Mother Counts -terveysjärjestön toimintaan. Voittoa tavoittelematon järjestö tekee töitä turvallisen raskausajan ja synnytyksen turvaamiseksi jokaiselle äidille. The Baby Box Company myös myy tuotteitaan tukkuhintaan yrityksille, julkisille sektoreille, yhdistyksille ja sairaaloille.


Lue koko juttu Kanadan Sanomien numerosta 13/2017!

Teksti ja kuva: Saana Ihamäki

Tiedätkö perheen, jolla olisi käyttöä jutun pakkaukselle? Ota yhteyttä toimistoon 416-321-0808 tai east@vapaasana.com!

Views: 378

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Finnish and Swedish Goodies for Christmas 2 Replies

You can get your Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada. We are located in Vancouver area and carry the most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer…Continue

Tags: Finntoast

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Nov 11.

for sale

Continue

Started by meeri makinen in Buy, Sell & Trade Oct 21.

WTB: Finnish 78rpm gramophone records

Hi, I would like to buy Finnish gramophone records, 78 rpm, and Finnish phonograph cylinders. Please send more information by e-mail (Finnish or English): j.t.paavola@gmail.com Cell: +1.971.470.6895…Continue

Started by Juha Paavola in Buy, Sell & Trade Jul 27.

Onko Sinulla juuria Isojoen Kärjenkoskella? Do you have any roots in Kärjenkoski, Isojoki, Finland?

Onko Sinulla juuria Isojoen Kärjenkoskella?Ovatko esivanhempasi Kärjenkoskelta tai oletko muuten tietoinen ja kiinnostunut kylästämme? Olet tervetullut Kärjenkosken kylän 325-vuotisjuhlaan lauantaina…Continue

Tags: Kärjenkoski, Isojoki, Finland

Started by Aki E Pitkakoski in Travel Jun 20.

© 2018   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service