Finnish Social Clubin jouluillallinen oli menestys

Toni Silvani Band loi musiikillaan loistavan juhlatunnelman. Tanssi jatkui pitkälle tummaan iltaan.

Yhdet vuoden onnistuneimmista juhlista koettiin marraskuun lopulla. Finnish Social Club kutsui jouluillalliselle Thornhillin golf-klubille, ja paikalle saavuttiin laajalti yli seurarajojen. Iso sali täyttyi helposti, kun yli sata henkeä asettui paikoilleen pyöreisiin pöytiin.

Loistavalla tuulella ollut juhlayleisö oli ehdottomasti illan menestyksen salaisuus. Heidän ilokseen ja ihmetyksekseen sekä menu että illan ohjelma tarjosivat monia yllätyksiä, jotka takuulla ovat puheissa vielä pitkään.

Hienostunut alkusalaatti antoi tilaisuudelle arvoisensa alun, mutta myös kovat odotukset. Pääruokana tarjoiltiin suomalaiseen joulujuhlaan itseoikeutetusti kuuluen kinkkua. Harva kuitenkaan osasi odottaa jälkiruoan tuttua lämpöä: yhdistelmä riisipuuroa ja sekametelisoppaa, eli luumuista ja muista kuivatuista hedelmistä valmistettua kiisseliä. Se ei ole tavallisesti tällä mantereella sulostuttamassa makuaisteja.

Ohjelma käynnistyi vauhdikkaasti tanhuryhmän joulunpunaisella esityksellä. Tämän jälkeen runoesitys sekä musiikkinumerot sulostuttivat ateriointia. Myöhemmin illalla näytelmäryhmän tulkinta Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen härkäkohtauksesta tarjosi roolin myös kuulijoille. Härkänä hyrisevää yleisöä häiritsivät jossain määrin äänentoiston ongelmat. Onneksi näyttelijöiden eläytyvä ote ja tulkitsevat ilmeet ja eleet olivat hienoa seurattavaa ainakin eturiveihin.

Yllätysnumerona juhlassa jaettiin Suomi-Seuran hopeisia ansiomerkkejä. Tunnustus annettiin heille, jotka olivat tehneet pitkäaikaista työtä ulkosuomalaisen kulttuuritoiminnan sekä kotimaan yhteyksien hyväksi.

Ilta jatkui pitkälle yöhön Toni Silvani Bandin taitavien sävelten sylissä. Loistava bändi kietoi täyden tanssilattian lämpöiseen musiikkisamettiinsa.

Koko juttu Kanadan Sanomien numerossa 49/2013

Teksti ja kuva: Mari Tiensuu

Views: 203

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Metrilaku - Meter Licorice Available at www.FinnGoods.com 2 Replies

Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada and the USA. We are located in Vancouver area and carry most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer Rye…Continue

Tags: Metrilaku

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Jul 25.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

Mahdollinen muutto kanadaan 1 Reply

Hei arvon foorumilaiset.Olisi kiinnostusta tietää mitä kaikkea tarvisin siihen jos muuttaisin johonkin päin kanadaa? Ei ole siis vielä todellakaa varmaa mutta alustaavasti kyselen. Miten helppoa on…Continue

Started by E.Rantala in Miscellaneous. Last reply by Vilukko Nov 21, 2018.

© 2020   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service