Heritage Day tuo ihmiset yhteen Thunder Bayssa

Kuva: Heleena Stephens

Thunder Bayn Työväen temppelillä vietetään 26. syyskuuta Heritage Day -tapahtumaa. Ohjelmassa on esimerkiksi musiikkiesityksiä ja suomalaisuuteen liittyviä puheenvuoroja sekä mahdollisesti työpajoja. Lisäksi muun muassa eri järjestöt esittelevät omilla kojuillaan toimintaansa. Tapahtuman yhteydessä on myös torimyyntiä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna.


Kaksitoista järjestöä ja muuta tahoa oli syyskuun puoliväliin mennessä varannut paikan omalle esittelykojulleen tapahtumasta.
‒ Se on neljä enemmän kuin viime vuonna, toteaa Heleena Stephens, Finlandia Associationin johtokunnan jäsen.


Tänä vuonna Heritage Day järjestetään yhtä aikaa Thunder Bayn kulttuuripäivien kanssa.
‒ Se tuo tapahtumalle lisää näkyvyyttä, sanoo Stephens.
Heritage Day kuuluu niiden neljän tapahtuman joukkoon, jotka Thunder Bayn Finlandia Association aikoo toteuttaa vuosittain. Pyhän Urhon päivää on juhlittu jo vuosikymmeniä, mutta Heritage Day, pikkujoulu ja Tapiola-piknik ovat uusia tulokkaita parin viime vuoden ajalta.


Kausilippuja ja Kanadan Sanomien vuosikertoja

Kanadan Sanomat on mukana Heritage Dayssa. Esittelykojulla voi osallistua arpajaisiin, joiden palkintona on lehden vuosikerta. Kanadan Sanomat vastaanottaa kojulla myös valokuvia kanadansuomalaisten yhteisöjen tapahtumista viime vuoden ajalta. Näitä käytetään lehden 85-vuotisjuhlakalenterissa, jonka voi niin ikään tilata ennakkoon Heritage Day -tapahtumassa.

Heritage Dayn yhteydessä voi myös varmistaa pääsynsä Tapiolan hiihtoladuille tulevana talvena. Kausilippuja, jotka oikeuttavat urheilualueen käyttöön, myydään tapahtumassa tarjoushintaan.
Tapiolan valaistu hiihtolatu on noin kilometrin mittainen, ja lisäksi kaupungilta vuokrataan noin kolmen kilometrin mittaista valaisematonta latuosuutta. Mikäli kausilippuja saadaan myytyä tarpeeksi, voidaan nykymuotoista Tapiolan latujen ylläpitoa jatkaa. Viime keväänä Finlandia Association pohti jopa urheilualueen myymistä, mutta siihen ei tarvinnut ryhtyä.

Finlandia Associationin pitkäaikainen aktiivi ja urheilumies Mauri Ahokas kertoo, että urheilualueen käyttö on todennäköisesti piakkoin laajenemassa. On käyty neuvotteluja tahojen kanssa, jotka ovat kiinnostuneita vuokraamaan aluetta käyttöönsä.

Teksti: Inkeri Tuikka 

Lue lisää Kanadan Sanomien numerosta 39.

Views: 117

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Welcome Fall 2 Replies

Welcome Fall! We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Sep 24.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service