Heritage Day tuo ihmiset yhteen Thunder Bayssa

Kuva: Heleena Stephens

Thunder Bayn Työväen temppelillä vietetään 26. syyskuuta Heritage Day -tapahtumaa. Ohjelmassa on esimerkiksi musiikkiesityksiä ja suomalaisuuteen liittyviä puheenvuoroja sekä mahdollisesti työpajoja. Lisäksi muun muassa eri järjestöt esittelevät omilla kojuillaan toimintaansa. Tapahtuman yhteydessä on myös torimyyntiä. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna.


Kaksitoista järjestöä ja muuta tahoa oli syyskuun puoliväliin mennessä varannut paikan omalle esittelykojulleen tapahtumasta.
‒ Se on neljä enemmän kuin viime vuonna, toteaa Heleena Stephens, Finlandia Associationin johtokunnan jäsen.


Tänä vuonna Heritage Day järjestetään yhtä aikaa Thunder Bayn kulttuuripäivien kanssa.
‒ Se tuo tapahtumalle lisää näkyvyyttä, sanoo Stephens.
Heritage Day kuuluu niiden neljän tapahtuman joukkoon, jotka Thunder Bayn Finlandia Association aikoo toteuttaa vuosittain. Pyhän Urhon päivää on juhlittu jo vuosikymmeniä, mutta Heritage Day, pikkujoulu ja Tapiola-piknik ovat uusia tulokkaita parin viime vuoden ajalta.


Kausilippuja ja Kanadan Sanomien vuosikertoja

Kanadan Sanomat on mukana Heritage Dayssa. Esittelykojulla voi osallistua arpajaisiin, joiden palkintona on lehden vuosikerta. Kanadan Sanomat vastaanottaa kojulla myös valokuvia kanadansuomalaisten yhteisöjen tapahtumista viime vuoden ajalta. Näitä käytetään lehden 85-vuotisjuhlakalenterissa, jonka voi niin ikään tilata ennakkoon Heritage Day -tapahtumassa.

Heritage Dayn yhteydessä voi myös varmistaa pääsynsä Tapiolan hiihtoladuille tulevana talvena. Kausilippuja, jotka oikeuttavat urheilualueen käyttöön, myydään tapahtumassa tarjoushintaan.
Tapiolan valaistu hiihtolatu on noin kilometrin mittainen, ja lisäksi kaupungilta vuokrataan noin kolmen kilometrin mittaista valaisematonta latuosuutta. Mikäli kausilippuja saadaan myytyä tarpeeksi, voidaan nykymuotoista Tapiolan latujen ylläpitoa jatkaa. Viime keväänä Finlandia Association pohti jopa urheilualueen myymistä, mutta siihen ei tarvinnut ryhtyä.

Finlandia Associationin pitkäaikainen aktiivi ja urheilumies Mauri Ahokas kertoo, että urheilualueen käyttö on todennäköisesti piakkoin laajenemassa. On käyty neuvotteluja tahojen kanssa, jotka ovat kiinnostuneita vuokraamaan aluetta käyttöönsä.

Teksti: Inkeri Tuikka 

Lue lisää Kanadan Sanomien numerosta 39.

Views: 68

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Aupairiksi Kanadaan

Hei! Olen syksyllä 19 vuotta täyttävä tyttö ja valmistun tänä keväänä lukiosta. Aijon nyt pitää välivuoden ja toivoisin pääseväni aupairiksi Kanadaan. Haluaisin aloittaa aupairin työt syksyllä.…Continue

Started by Venla Saleva in Miscellaneous May 27.

Finnish Design Featured at the Canadian Furniture Show

Trend Showcase 2018 features designs from Finland. The show highlights the trend in Scandinavian furnishings, with accessories from other showrooms at the Toronto International Design Centre (TIDC).…Continue

Tags: Show, Furniture, Canadian

Started by Terryl Nielsen in Buy, Sell & Trade May 26.

Scandinavian Food Products 2018 2 Replies

You can get your Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada. We are located in Vancouver area and carry the most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer…Continue

Tags: Finntoast

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 26.

Mahdollinen muutto kanadaan

Hei arvon foorumilaiset.Olisi kiinnostusta tietää mitä kaikkea tarvisin siihen jos muuttaisin johonkin päin kanadaa? Ei ole siis vielä todellakaa varmaa mutta alustaavasti kyselen. Miten helppoa on…Continue

Started by E.Rantala in Miscellaneous Apr 24.

© 2018   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service