Saarela on kevätlukukauden harjoittelijana Finnish Studies -ohjelmassa Toronton yliopistossa.

 

Anna Saarela haluaa olla oppaana Suomen kieleen ja kulttuuriin.

"Vaikka oleskelisi vieraskielisessä maassa ja puhuisi pääasiassa vierasta kieltä, niin kun esimerkiksi oikein intoutuu kannustamaan omaa joukkuettaan jääkiekossa tai kun oikein hermostuu ja suuttuu, niin sitä käyttää - miltei huomaamattaan - mieluummin sitä omaa äidinkieltä. Siksi se on tunnekieli", Anna Saarela kuvailee.

Saarela on Suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelija sekä miltei valmis äidinkielen opettaja. Kuluvalla kevätlukukaudella hän on työharjoittelussa Toronton yliopiston Finnish Studies -ohjelmassa.

"Haluan olla portti tai opas Suomen kieleen ja kulttuuriin", Saarela sanoo.

Anna Saarela on opiskellut pääaineenaan kirjallisuutta. Kandidaatin tutkintoon oikeuttavat opinnot hän suoritti Oulun yliopistossa ja muutti sitten Turkuun aloittaakseen maisteriopinnot. Turun yliopistossa hän keskittyi erityisesti kotimaiseen kirjallisuuteen ja pedagogisten opintojensa loppuun saattamiseen. Viimeistelyä vaille valmis pro gradu -tutkielma odottaa työstäjäänsä, kunhan Anna palaa kesäksi Suomeen.

Kanadan kokemus on Kemistä kotoisin olevalle Saarelalle kokonaan uusi.
"En ole koskaan ennen käynyt Pohjois-Amerikassa tai ylipäätään tällä puolella maailmaa. Olen aina lähtenyt toiseen suuntaan", Saarela kertoo.

Toronton yliopiston Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteen harjoittelijaksi Saarela hakeutui CIMO:n harjoitteluohjelmien kautta. CIMO on Suomen opetus-ja kulttuuriministeriön alainen kansainvälisen liikkuvuuden keskus.

Saarela työskentelee professori Börje Vähämäen avustajana ja Finnish Studies -ohjelman tuntiopettajana kuluvan kevätlukukauden ajan. Saarela opettaa noin kymmentä opiskelijaa.

"Minun tehtäviini kuuluu kartuttaa opiskelijoiden käytännön kielitaitoa. Luennoilla puhumme ja esiinnymme paljon Suomen kielellä, ja pyrimme vuorovaikutteiseen oppimiseen", Saarela kertoo.

Teksti ja kuva: Miina Sillanpää

Lue koko artikkeli Kanadan Sanomien numerosta 11/2014.

Views: 1670

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Store Now Open! 2 Replies

Fall into Christmas!We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Oct 29.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service