Kanadan suurin esteettömyystapahtuma esitteli alan uusimpia trendejä

Torontossa järjestettiin 26.-27.5. Kanadan suurin esteettömyystapahtuma People in Motion. Kanadan Sanomat vieraili tapahtumassa Toronton Suomi-Kodin harjoittelijan kanssa valitsemassa tapahtuman mielenkiintoisimmat tärpit.

Suuri joukko ihmisiä oli kokoontunut punaisen nauhan taakse Exhibition Placen eteen perjantaiaamuna. Festivaalin johtajisto toivotti innokkaat kävijät tervetulleeksi ja leikkasi nauhan, jonka jälkeen tilaan alkoi virrata ihmisiä apuvälineiden kanssa ja ilman.

 

Tapahtumassa oli mahdollista tutustua erilaisiin apuvälineisiin, kuten pyörä- ja suihkutuoleihin, sekä moniin hyväntekeväisyysjärjestöihin, kuntoutusmahdollisuuksiin ja työpaikkoja tarjoaviin yrityksiin. Näytteilleasettajat esittelivät tuotteidensa toimintaa ja antoivat kävijöiden kokeilla niitä käytännössä.

 

Kanadan Sanomat kävi tutustumassa tapahtuman tarjontaan sairaanhoitajaopiskelija Erika Isohannin kanssa, joka erikoistuu sisätautikirurgiseen akuuttihoitotyöhön. Isohanni suorittaa parhaillaan työharjoittelua Suomi-Kodilla, ja hänellä on myös lähihoitajan ja hammashoitajan tutkinnot.

 

Liikkuvuuden helpottamista eri tavoin

 

Näytteilleasettajien lisäksi tilassa pidettiin useita kuntoutusnäytöksiä. Alaraajahalvaantunut Tiffany Gaudette Cruiser Sportsista esitteli perjantaiaamuna pallonheittoa. Pyörätuolista käsin liikkeitä tekevä Gaudette kertoi, että hän treenaa pallojen ja kiekkojen kanssa kolmesti viikossa, mikä tuo paljon tarvittua voimaa ylävartaloon.

 

Alban Frigault esitteli Nasan kehittämiä T-Zone Vibration -laitteita, joiden toiminta perustuu vaistomaiseen lihasreaktioon. Värisevän levyn päällä seisomista voi käyttää lihasten aktivointiin tai hierontaan laitteen säädöstä riippuen.

 

”Kaikki vihaavat sanoja treeni ja dieetti, ja tämä laite pakottaa lihakset aktivoitumaan tahdosta riippumatta”, Frigault selitti laitteen toimintaa.  

 

Laitetta voi käyttää myös istuimen kanssa, jolloin se vaikuttaa syviin keskivartalon lihaksiin. Frigault hoitaa laitteella esimerkiksi erästä Parkinsonin tautia sairastavaa henkilöä, ja uskoo, että laitteen pitkäaikainen käyttö pystyy poistamaan sairaudelle ominaista lepovapinaa.

 

StairSteady esitteli toimipisteellään innovatiivista porrasapuvälinettä, joka perustuu yksinkertaiseen kapulaan, joka tukee portaita molempiin suuntiin kuljettaessa. Sairaanhoitajaopiskelija Isohanni kiinnostui tuotteen toimivasta ideasta, ja kokeili sitä käytännössä.

 

”Tuote on helppo käyttää ja uskon, että se on ikäihmiselle helppo oppia. Lisäksi kahva on jämäkän ja turvallisen tuntuinen, koska se lukittuu automaattisesti. Tietenkin minun piti mennä koko painollani nojaamaan kahvan päälle ja kyllähän se kesti”, Isohanni kuvaili tuotetta.

Lue koko juttu Kanadan Sanomien numerosta 23/2017!

Teksti ja kuvat: Saana Ihamäki

Views: 206

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Welcome Fall 2 Replies

Welcome Fall! We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Sep 24.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service