Kanadan suurin esteettömyystapahtuma esitteli alan uusimpia trendejä

Torontossa järjestettiin 26.-27.5. Kanadan suurin esteettömyystapahtuma People in Motion. Kanadan Sanomat vieraili tapahtumassa Toronton Suomi-Kodin harjoittelijan kanssa valitsemassa tapahtuman mielenkiintoisimmat tärpit.

Suuri joukko ihmisiä oli kokoontunut punaisen nauhan taakse Exhibition Placen eteen perjantaiaamuna. Festivaalin johtajisto toivotti innokkaat kävijät tervetulleeksi ja leikkasi nauhan, jonka jälkeen tilaan alkoi virrata ihmisiä apuvälineiden kanssa ja ilman.

 

Tapahtumassa oli mahdollista tutustua erilaisiin apuvälineisiin, kuten pyörä- ja suihkutuoleihin, sekä moniin hyväntekeväisyysjärjestöihin, kuntoutusmahdollisuuksiin ja työpaikkoja tarjoaviin yrityksiin. Näytteilleasettajat esittelivät tuotteidensa toimintaa ja antoivat kävijöiden kokeilla niitä käytännössä.

 

Kanadan Sanomat kävi tutustumassa tapahtuman tarjontaan sairaanhoitajaopiskelija Erika Isohannin kanssa, joka erikoistuu sisätautikirurgiseen akuuttihoitotyöhön. Isohanni suorittaa parhaillaan työharjoittelua Suomi-Kodilla, ja hänellä on myös lähihoitajan ja hammashoitajan tutkinnot.

 

Liikkuvuuden helpottamista eri tavoin

 

Näytteilleasettajien lisäksi tilassa pidettiin useita kuntoutusnäytöksiä. Alaraajahalvaantunut Tiffany Gaudette Cruiser Sportsista esitteli perjantaiaamuna pallonheittoa. Pyörätuolista käsin liikkeitä tekevä Gaudette kertoi, että hän treenaa pallojen ja kiekkojen kanssa kolmesti viikossa, mikä tuo paljon tarvittua voimaa ylävartaloon.

 

Alban Frigault esitteli Nasan kehittämiä T-Zone Vibration -laitteita, joiden toiminta perustuu vaistomaiseen lihasreaktioon. Värisevän levyn päällä seisomista voi käyttää lihasten aktivointiin tai hierontaan laitteen säädöstä riippuen.

 

”Kaikki vihaavat sanoja treeni ja dieetti, ja tämä laite pakottaa lihakset aktivoitumaan tahdosta riippumatta”, Frigault selitti laitteen toimintaa.  

 

Laitetta voi käyttää myös istuimen kanssa, jolloin se vaikuttaa syviin keskivartalon lihaksiin. Frigault hoitaa laitteella esimerkiksi erästä Parkinsonin tautia sairastavaa henkilöä, ja uskoo, että laitteen pitkäaikainen käyttö pystyy poistamaan sairaudelle ominaista lepovapinaa.

 

StairSteady esitteli toimipisteellään innovatiivista porrasapuvälinettä, joka perustuu yksinkertaiseen kapulaan, joka tukee portaita molempiin suuntiin kuljettaessa. Sairaanhoitajaopiskelija Isohanni kiinnostui tuotteen toimivasta ideasta, ja kokeili sitä käytännössä.

 

”Tuote on helppo käyttää ja uskon, että se on ikäihmiselle helppo oppia. Lisäksi kahva on jämäkän ja turvallisen tuntuinen, koska se lukittuu automaattisesti. Tietenkin minun piti mennä koko painollani nojaamaan kahvan päälle ja kyllähän se kesti”, Isohanni kuvaili tuotetta.

Lue koko juttu Kanadan Sanomien numerosta 23/2017!

Teksti ja kuvat: Saana Ihamäki

Views: 27

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Gold Prize for Atelje Sotamaa!

Atelje Sotamaa was recently awarded the top prize by The Bureau International des Expositions(BIE), in the category of 'Theme Development', at the World Expo 2017 in Astana, Kazakhstan (…Continue

Started by Terryl Nielsen in Miscellaneous on Monday.

Finnish Fall 2017 1 Reply

You can get your Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada. We are located in Vancouver area and carry the most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer…Continue

Tags: Finntoast

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales on Saturday.

Helsinki Design Week: Podcasts Available

Do you like to listen to podcasts? Saku Tuominen provides the second podcast highlighting aspects of Helsinki Design Week. The latest podcast is provided by Kari Korkman. Check…Continue

Started by Terryl Nielsen in Miscellaneous Sep 15.

Helsinki Design Week Begins! Sept.7-17, 2017

If you are travelling to Helsinki within the week, be sure to take in all of the unique designs by current firms and "new" designers. It is an event not to be missed!Continue

Started by Terryl Nielsen in Miscellaneous Sep 14.

© 2017   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service