Metsän Tarina sai Kanadan ensi-iltansa Thunder Bayn elokuvafestivaaleilla

Thunder Bayssa joukko ympäristön hyvinvoinnista kiinnostuneita ihmisiä järjesti 19.−23.3.2014 vuosittaisen elokuvafestivaalin Thunder Bay Environmental Film Festival. Tusinan elokuvan joukosta löytyi myös suomalainen elokuva Metsän tarina, englanniksi Tale of the Forest. Elokuva sai festivaaleilla Kanadan ensi-iltansa.

Dokumenttielokuvaan painottuneen festivaalin käsittelemiä aiheita olivat muun muassa Suurten järvien ekologia, kaupunkisuunnittelu, jokapäiväisten hyödykkeiden sisältämät kemikaalit sekä kaivosteollisuuden ja paikallisväestön väliset ristiriidat.

”Muut elokuvat lähtivät liikkeelle erilaisista ongelmista ja haasteista. Metsän tarina oli poikkeus. Se näytti, mitä me haluamme suojella”, festivaalin puheenjohtaja Deanna Ford kertoo.

Ford on opiskellut ympäristöalaa korkeakoulussa ja tehnyt muutamia dokumentteja. Ohjelmiston suunnittelusta vastasi Charlene Rogers.

Metsän tarina on koko perheelle suunnattu luontodokumentti, joka kertoo Suomen luonnonvaraisista metsistä. Dokumnetti seuraa metsän eläinten elämää yhden vuodenkierron ajan. Elokuvan kehyskertomuksessa metsään liitetään myös suomalaiskansallista mytologiaa.

”Paikallisuus oli meille tärkeä lähtökohta, kun valitsimme elokuvia. Toivoimme, että katsojien oman arjen ja elokuvan välille muodostuisi kosketuspinta. Metsän tarina on kuvattu Suomessa, mutta samankaltaista metsäluontoa löytyy myös täältä”, Ford kertoo.

Teksti: Johanna Tiainen, kuva: Hannu Siitonen 

Lue koko artikkeli Kanadan Sanomien numerosta 13/2014.

Views: 301

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Store! 2 Replies

Nordic Goodies for Christmas!We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales 1 hour ago.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service