Meagan Duhamel ja Eric Radford voittivat tammikuussa kolmannen peräkkäisen Kanadan mestaruuden.

Kanadansuomalainen taitoluistelija Meagan Duhamel yrittää asennoitua Sotshin olympialaisiin aivan niin kuin mihin tahansa muuhun kilpailuun, jotta liika paine ei pilaisi suoritusta. Kehonsa hän pitää tasapainossa vegaanisella ruokavaliolla sekä superfoodilla.

Neljä vuotta sitten taitoluistelija Meagan Duhamel oli niin pettynyt, että hän oli lähellä lopettaa kilpailu-uransa. Loukkaantumisista kärsinyt Duhamel jäi pariluistelun Kanadan mestaruuskisoissa kolmanneksi ja tippui pois olympiajoukkueesta – vieläpä kotikisoissa. Vancouverin olympialaiset olivat olleet hänelle unelma ja päämäärä jo kauan, mutta nyt oli aika uudelleenarvioida elämää.

Hänen silloinen luisteluparinsa Craig Buntin lopetti kilpailemisen siihen, mutta Duhamel päätti jatkaa. Rinnalleen hän löysi Eric Radfordin, jonka kanssa tavoitteet ja voittamisen halu kohtasivat.

 

Periksiantamattomuus kannatti. Kolme Kanadan kansallista mestaruutta myöhemmin pari valmistautuu nyt Sotshin olympialaisiin. Kyseessä on molempien ensimmäiset olympialaiset.

 

”On jännittävää harjoitella nyt virallisesti olympialaisia varten. Olimme melko varmoja, että pääsisimme joukkueeseen, mutta nyt se on varmaa”, kanadansuomalainen Duhamel sanoo innoissaan.

 

Duhamelin ja Radfordin päivärutiini on tiukka. Aamulla harjoitellaan luistelua ja iltapäivällä jään ulkopuolella: pilatesta, lihaskuntoa, venyttelyä ja hierontaa.

 

Jännitykselle ei saa kuitenkaan antaa valtaa. Duhamel yrittää suhtautua olympialaisiin aivan niin kuin mihin tahansa muuhun arvokisaan. Ulkoapäin tuleva paine voi pilata suorituksen.

 

”Eric ja minä olemme molemmat hyvin kilpailuhenkisiä ja haluamme voittaa. Kun keskitymme voittamiseen, emme esiinny hyvin. Mutta kun luistelemme parhaamme mukaan, saamme korkeat pisteet ja voitamme”, Duhamel sanoi ennen Venäjälle lähtöä.

Kuuntele kehoasi

Duhamel aloitti vegaanin ruokavalion kuusi vuotta sitten. Veganismissa jätetään ruokavaliosta pois kaikki eläinperäinen: liha, kala, maito, kananmunat.

 

Vegaanin ammattiurheilijan täytyy pitää erityisen hyvää huolta siitä, että hän saa tarpeeksi proteiinia sekä muita keholle tärkeitä ravintoaineita. Duhamel on tottunut ottamaan omat ruokansa mukaan kisamatkoille.

 

”Minun pitää aina valmistautua hyvin, sillä kisajärjestäjät eivät aina tarjoa terveellistä vegaania ruokaa. Sen vuoksi leivon ja kokkaan paljon itse, ja muut urheilijat kysyvät minulta usein reseptejä”, Duhamel sanoo.

 

Omat eväät kulkevat mukana myös Venäjälle. Duhamel ja Radford lähtivät Sotshiin helmikuun alussa, ja ensimmäinen kilpailupäivä on 11.2. Kyseessä on kansainvälinen näytönpaikka molemmille.

 

”Meidän täytyy keskittyä vain omaan tehtäväämme eli luistelemiseen. Muuhun emme voi vaikuttaa: mitä tuomaristo päättää tai kuinka muut luistelevat. Kaikki riippuu siitä, miltä meistä tuntuu kun musiikki lakkaa ja me lopetamme esityksemme. Jos olemme ylpeitä suorituksestamme, se on meille menestys. Se on kaikkein tärkeintä.”

Meagan Duhamel kertoo lisää vegaanista elämäntavastaan sekä kiinnostuksestaan holistiseen ravitsemustieteeseen Kanadan Sanomien numerossa 6/2014.

Teksti: Annika Martikainen

Kuva: Erica Armstrong

Views: 326

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2022   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service