Paikallispolitiikka kiinnostaa Sudburyn kunniakonsulia

Sudburyssa saattaa pian olla kunniakonsulin paikka avoinna, sillä Hannu Piironen tähtää paikallispolitiikkaan. Ensin kunniakonsulilla on kuitenkin järjestettävänään aivan toiset vaalit Sudburyssa, nimittäin europarlamenttivaalit.

Suomen kunniakonsulit eri puolilla Kanadaa vastaavat toukokuun puolen välin tienoilla europarlamenttivaalien ennakkoäänestyksen järjestämisestä. Äänestyspaikka on avoinna myös Sudburyn kunniakonsulaatissa, kunniakonsuli Hannu Piirosen kotona.

"Odotan noin pariakymmentä, pariakymmentäviittä äänestäjää", Piironen sanoo. Se ei ole aivan niin paljon kuin Piironen toivoisi. Vaikka kaksoiskansalaisuuden mahdollisuus on lisännyt äänioikeutettujen määrää, äänestysinto on melko maltillista.

"Täällä asuvien osoitetiedot eivät välttämättä ole ajantasalla Suomessa. Tällöin Suomesta lähetetty ilmoitus äänioikeudesta ei löydä perille", Piironen harmittelee.

Tämän vuoksi ei ole myöskään olemassa tarkkoja lukuja siitä, paljonko Sudburyssa on äänioikeutettuja.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestyspäivä on Sudburyssa keskiviikko 14. toukokuuta ja äänestyspaikka on avoinna klo 9-16.

Piirosen mukaan Suomen presidentinvaalit ovat kanadansuomalaisten keskuudessa ne suosituimmat. Silloin Sudburyn äänioikeutetuista noin keskimäärin 50 saapuu äänestysuurnalle.

Askel paikallispolitiikkaan

Piironen on toiminut Sudburyn kunniakonsulina vuodesta 1991.

Sudburyssa saattaa olla tarvetta etsiä uusi kunniakonsuli, sillä Piirosella on yhä edelleen askelia otettavanaan. Hän on itse ehdolla Sudburyn kaupungin vaaleissa, jotka järjestetään syksyllä.

Teksti ja kuva: Miina Sillanpää

Lue juttu kokonaisuudessaan Kanadan Sanomien numerosta #20, 13.5.2014.

Views: 316

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Store! 2 Replies

Nordic Goodies for Christmas!We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales 42 minutes ago.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service