Pesäpallo kiinnosti hyväntekeväisyyspiknikillä

UDORA. Edellisen päivän sääennuste ja aamuyön rankkasade lupailivat vetistä päivää Edistysliiton Udoran Cedar Parkissa järjestämälle hyväntekeväisyyspiknikille, jolla kerättiin varoja Kanadan Sanomien hyväksi. Huonoista ennusmerkeistä huolimatta lauantaipäivä alkoi iloisissa merkeissä auringon lämmittäessä.

Sateen uhka saattoi hieman vaikuttaa piknikin osallistujamäärään, mutta puolen päivän jälkeen alkoi autoja kertyä tasaiseen tahtiin tiluksille. Pikku hiljaa iloinen puheensorina sekoittui kaiuttimista kuultujen, Topi Sorsakosken ynnä muiden, legendaaristen tulkitsijoiden tunnelmointiin.

Päivä oli suurimmaksi osaksi poutainen, vaikka säiden herra välillä vettä ripsauttikin. Yleisen seurustelun ja grilliruokien nauttimisen lisäksi poutainen sää mahdollisti erilaisten aktiviteettien harrastamisen. Ruokahalua lisättiin ja ruokaa sulateltiin muun muassa heittämällä hevosenkenkää ja mölkkyä sekä pelaamalla pesäpalloa.

Kaiken kaikkiaan piknikillä vallitsi mukavan leppoisa tunnelma, eikä sää lopulta ollutkaan niin sateinen, mitä ennustukset edellisenä päivänä pelottelivat. Kanadan Sanomat haluaa kiittää piknikin osallistujia, järjestäjiä, lahjoituksien tekijöitä ja arpojen ostajia.

Pesäpallo herättää kiinnostusta

Pesäpallokentällä kävi vilinä kun osa piknik-vieraista hioi lyönti- ja heittotekniikoitaan. Kentän laidalla muisteltiin myös menneitä pesäpallokoitoksia.

- Ennen pesäpallo veti paljon innokkaita osallistujia. Meillä oli täällä Torontossa joskus erikseen naisten, miesten ja junioreiden joukkueet. Joukkueita löytyi myös muista kaupungeista, kuten Sudburystä ja Thunder Baystä, joten pystyimme pelaamaan ihan kaupunkien välisiä turnauksia, muistelee Mikko Mantsinen.

- Viime vuosina ei pesäpalloa ole enää oikein pelattu, mutta onneksi tätä on nyt ruvettu elvyttämään. Olisi hienoa, jos ensi kesäksi saisi aikaiseksi pelejä muiden kaupunkien kanssa, Mantsinen jatkaa.

Kentän laidalta löytyy myös pesäpallon peluun elvyttäjäksi alkanut Sari Emas, jolla onkin mielessä ensi kesän pelien tekeminen mahdolliseksi.

- Olen tosiaan alkanut vetää Piia Teinin avustuksella pesäpallon peluuta. Seuraavaa peliä olen kaavaillut lokakuuksi kiitospäivän aterian yhteyteen. Tarkoituksena olisi yrittää saada joukkue kasaan ensi kesän suurjuhlille Sudburyyn. Jos joukkueen kasaaminen onnistuu, niin sitten olisi helpompi kannustaa myös toisia kaupunkeja omien joukkueidensa muodostamisessa, Sari Emas sanoo.

Nuoria mukaan

Niin Mantsinen kuin Emaskin ovat sitä mieltä, että erittäin tärkeää olisi saada kannustettua nuorempaa polvea tutustumaan tämän hienon pallopelin suomalaiseen versioon.

- Olisi kiva, jos saisimme kasaan naisten ja miesten yhteisjoukkueen sekä lasten joukkueen. Nuoria on myös tarkoitus saada mukaan pesäpallon pariin ja myös muuhunkin toimintaan, toteaa Emas.

Lapset treenasivat sen verran innokkaasti kopittelua ja pystysyöttöihin lyömistä, että ehkä seuraava pesäpallosukupolvi Udoran kentälle vielä kasvaa. Intoa löytyi myös aikuisten otteista, vaikka usea ei ollutkaan viettänyt aikaa moneen vuoteen Suomen kansallispelin parissa.

Lupaavalta pelien jatkumisen kannalta näytti siinä mielessä, että vaikka vettä välillä alkoi sataa, ei se lannistanut pelaajia. Pesäpalloilijat eivät meinanneet millään malttaa lähteä kentältä, vaikka vettä satoi niskaan ja ruoka-aika alkoi painaa päälle. Udoran pesäpallopyhätössä nähtiinkin lopulta neljän vuoroparin pituinen pesäpallo-ottelu.

Kuva ja tekstit: Henri Pakarinen

Views: 188

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Store Now Open! 2 Replies

Fall into Christmas!We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Oct 29.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service