Presidentti Niinistö valtiovierailulle Kanadaan


Presidentti Sauli Niinistö tulee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailulle Kanadaan. Asialistalle nousevat myös Suomen kielen ja kulttuurin opiskelun merkitys ja tulevaisuus Pohjois-Amerikassa.

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapuu pian Kanadaan puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Presidenttipari tulee valtiovierailulle 8.-11. lokakuuta, Suomen suurlähetystö Ottawassa kertoi tällä viikolla lehdistötiedotteessaan.

Ohjelmaan kuuluu myös vierailu Toronton yliopistossa.

Yliopistolla järjestettävässä keskustelutilaisuudessa on tarkoitus keskustella Suomen kielen ja kulttuurin oppiaineen tulevaisuudesta Pohjois-Amerikassa. Paneelikeskustelussa moderaattorina toimivan professori Börje Vähämäen mukaan tilaisuus tulee erittäin osuvaan aikaan, sillä tilanne on Toronton yliopiston Finnish Studies – oppiaineen rahoituksen kannalta kriittinen.

”Olemme saaneet 25 vuoden ajan Suomen opetusministeriöltä tukea, joka lopetettiin tänä kesänä. Ensi vuodeksi voimme anoa vielä hieman lisää, mutta rahoitus ei ole enää yhtä hyvällä tolalla kuin ennen. Tarvitaan huomattavia lahjoituksia, jotta toiminta voi jatkua”, Vähämäki toteaa.

Korkean profiilin keskustelutilaisuus onkin Vähämäen mukaan hieno tilaisuus lisätä tietoisuutta oppiaineen tarpeista ja tulevaisuudesta.

Tilaisuuden painoarvoa ja mahdollista näkyvyyttä lahjoittajien keskuudessa lisää se, että presidentin mukana vierailulle saapuvat myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sekä yritysjohtajien valtuuskunta. Ottawan Suomen suurlähetystön lehdistö- ja kulttuurivastaava Anni Ståhlen mukaan valtuuskunnan osallistujalistaa ei ole vielä julkistettu, mutta kyseessä tulee olemaan noin 15 hengen edustus suurimmista suomalaisista yrityksistä.

Teksti: Matti Koivisto
Kuva: Tasavallan presidentin kanslia


Lisää aiheesta tuoreimmassa Kanadan Sanomien numerossa 39 (23.9.2014)

Views: 221

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Welcome Fall 2 Replies

Welcome Fall! We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Sep 24.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service