Sanna Kanniston muisto pelottaa joitakin yhä..

Että vielä tällä vuosituhannella Kanadan vanhoillisilla on vaikeuksia suhteessaan suomalaissiirtolaisten perinteeseen. Muistolaattahanke (Thunder Bayhin) ansioituneelle kanadansuomalaiselle Sanna Kannistolle kaatui Kanadan perinneministeriön (Heritage Canada) ”haluttomuuteen”.

Sanna Kannistosta (organisaattori ja puhuja) tehtyä elokuvaa on näytetty tänä vuonna kanadansuomalaisille ja nyt elokuussa Suomessa. Elokuvan tuottaja Ronald Harpelle sai teatterin hörähtämään todetessaan muistolaatta-asiasta, että ongelma ei ole Sanna Kannisto vaan hallitus siellä Ottawassa.

Ontario muuten rahoitti kulttuurivaroistaan elokuvaa. Aatemaailmojen ero Qeens Parkin ja Ottawan välillä on onneksi iso. Suurlähettiläs Shapardanov ehti poistua Helsingin näytöksestä ennen kuin ehdin kysyä tätä Ottawan suhtautumista. Hänenhän olisi ollut pieni pakko sanoa jotain.

Kanadan julkisesta arkistosta osoitteessa www.collectionscanada.gc.ca löytyy haulla Sanna Kannisto -sivu häntä koskevista asiakirjoista, mutta haku vie merkintään ”restricted by law”. Kyseessä on maahanmuuttoviranomaisten paperi ja sen otsikko on julkinen.

Aiheen olisi voinut uutisoida jo pari vuotta sitten, mutta muutaman asianosaisen toivomuksesta jätin aiheen käsittelemättä silloin.

Kannistoa esittää Elena Leeve.

Suurlähettiläs alkupuheenvuorossaan muuten hehkutti vierailuaan Sudburyssä ja puhui käynnistä ”Finlandia Hallilla”, lienee tarkoittanut seniorikylää.
Kelly Saxbergin ohjaama elokuva antaa erinomaista taustaa kanadansuomalaisuudesta, etenkin jos lehtimies William Eklundin kirja 80-luvulta ”Kanadan rakentajat” on jäänyt lukematta. Elokuva on omistettu Varpu Lindströmille.

Views: 301

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Store is Open

Shop your favourite Finnish and Swedish products at FinnGoods Christmas store at www.FinnGoods.com. We are located in Langley,…Continue

Tags: Töysäläinen, Muurikka, Ruuvi, Linkosuo, Panda

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade Nov 2, 2022.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

© 2023   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service