Canada Finland Chamber of Commercen järjestämä vierailu Lumonin Vaughanin tiloissa keräsi hyvän määrän ihmisiä tutustumaan suomalaisen lasirakennusalan yrityksen tiloihin tiistai-iltana, 14. kesäkuuta. Lumonin Pohjois-Amerikan alueen CEO Olli Vänskä yhdessä Lumonin Pohjois-Amerikan teknisen myyntipäällikön Miika Aalloksen kanssa olivat vastuussa illan ohjelman kulusta, johon kuului Lumonin tuotteiden esittely, powerpoint-esitys yrityksen tarinasta sekä työtilojen esittely. Illan päätteeksi vapaamuotoista keskustelua käytiin herkullisen buffet-pöydän antimista nauttien.

Vuonna 1978 perheyrityksenä aloittanut Lumon valmistaa
pääasiassa alumiinikarmillisia parveke- ja terassilasitusjärjestelmiä sekä alumiinirakenteisia parvekekaidejärjestelmiä. Suomalaisella emoyhtiöllä on maailmalla tytäryhtiöitä kahdeksassa eri maassa ja partnereita 20:ssä maassa. Yritys työllistää 820 ihmistä ympäri maailmaa ja rakentaa noin 33000 parvekelasijärjestelmää ja 4200 terassilasitusjärjestelmää vuodessa. Suunta on vain ylöspäin – yritys on kasvanut vuodesta toiseen.

Tuote-esittely herätti kysymyksiä kuulijoiden keskuudessa

Aikaisemmin Stora Ensolla työskennellyt Olli Vänskä johdatti yhdessä Miika Aalloksen kanssa vieraat neljän erilaisen parvekelasirakennelman kautta tutustumaan Lumonin tuoteperheeseen. Ihmiset olivat silminnähden kiinnostuneita tuotteesta ja kyselivät paljon kysymyksiä. Eritoten takuuta koskevat asiat kiinnostivat kuulijoita.

”Takuuaika on asennustyön osalta kaksi vuotta ja parvekelasien raaka-aine- ja valmistusvirheiden osalta viisi vuotta”, Aallos opasti ihmisiä. Lasitus myös vähentää melua ja säästää energiaa sekä pitää sateen, lumen, tuulen ja pölyn pois parvekkeelta vähentämättä kuitenkaan valon määrää.

Tuotteiden esittelyn jälkeen vieraat opastettiin toiseen kerrokseen palaverihuoneeseen, jossa Olli Vänskä piti powerpoint-esityksen Lumonin historiasta ja Kanadan markkinoista. ”Olemme edelläkävijä Kanadassa ja parvekelasimarkkinoilla. Alussa saimme kieltäviä vastauksia, mutta lopulta suomalaisella sisulla saimme portit auki Kanadan markkinoille”, Vänskä kertoi.

Syy Lumonin halukkuuteen tulla Torontoon, oli kaupungissa tapahtuva suuri kasvu kerrostaloissa, jotka ovat omistusasuntoja. Markkinapotentiaalia löytyi kaupungista, mutta Vänskän mukaan tulo pioneerina maahan ei ollut helpoimmasta päästä. Viiden vuoden pitkäjänteisen työn kautta Lumon tunnetaan Kanadan markkinoilla hyvälaatuisena ja turvallisena tuotteena.

Esityksen jälkeen tilojen esittely jatkui, ja vieraat vietiin suureen halliin, jossa itse parvekelasien valmistus tapahtuu. Tilat olivat erittäin avoimet, puhtaat ja valoisat. Työtekijöillä näyttää olevan todella hyvät oltavat täällä, useat vieraat kommentoivat kävellessään työkoneiden välissä.
Hyvin järjestetty tapahtuma sai kiitosta

Kun esittelykierros oltiin saatu päätökseen, vieraat kokoontuivat takaisin aulaan, jossa oli järjestettynä herkullinen buffetpöytä. Erikseen täytyy mainita, että karjalanpiirakoitakin löytyi munavoin kera suolaisten naposteltavien joukosta suomalaisten vieraiden mieliksi.

CFCC:n puheenjohtaja Lauri Asikainen kiitti Lumonia mahtavasti järjestetystä tapahtumasta. Vieraat olivat erittäin tyytyväisiä Lumonin esittelyyn ja heidän tuotteisiinsa. Monille oli mahtava huomata, kuinka hyvin Suomesta ponnistanut yritys on saanut näinkin suuren jalansijan Kanadan ja myös muiden maiden markkinoilla.

Teksti ja kuvat: Ida Lohela

Views: 740

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Welcome Fall 2 Replies

Welcome Fall! We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Sep 24.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service