Supernatural-sarjan kuvauspaikat houkuttelivat Vancouveriin

Vancouverissa Satu Waldenilla (vas.) ja Tiia Öhmanilla kävi tuuri. He löysivät Supernatural-sarjan kuvauksiin ja päätyivät sarjan näyttelijöiden Misha Collinsin ja Tahmoh Penikettin kainaloon.

Suomalaisnaiset kiertävät maailmalla kuvaamassa suosikkitelevisiosarjojensa kuvauspaikkoja. Tekniikkaansa he kutsuvat termillä sceneframing. Fanittaminen eli intohimoinen suhtautuminen tv-sarjoihin ja elokuviin käy työstä, ja naiset toivovat, että tulevaisuudessa siitä olisi elinkeinoksi.

Suomalaisystävykset Satu Walden ja Tiia Öhman kiertävät valokuvaamassa tv-sarjojen ja elokuvien kuvauspaikkoja ympäri maailmaa. Toukokuussa he ajoivat Kanadan länsirannikolta Yhdysvaltojen halki New Yorkiin ikuistamassa suosikkisarjojensa maisemia.

Naiset kutsuvat valokuvatekniikkaansa termillä sceneframing. Siinä pysäytyskuva tv-sarjan tai elokuvan kohtauksesta sijoitetaan osaksi oikean kuvauspaikan maisemaa.

"Idea kuvatun kohtauksen sijoittamisesta paikkaan, jossa se on kuvattu, ei ole omamme. Tällaisia on toteutettu muun muassa paperikuvia käyttämällä. Päädyimme kokeilemaan paperikuvien sijaan iPad-tablettitietokonetta. Kun kuvamme saivat niin suuren huomion, iPadin käyttämisestä tuli meidän juttumme", Walden kertoo.

Öhmanin ottamissa kuvissa ollaan oikeilla kuvauspaikoilla. Kuvissa näkyy usein Waldenin kannattelema iPad, jonka ruudulla on kuva eri sarjojen yksittäisestä kohtauksesta. iPadin kuva sommitellaan mahdollisimman saumattomasti osaksi ympäröivää kuvauspaikkaa.

Walesissa kuvatut ensimmäiset otokset Öhman latasi omaan valokuvablogiinsa syyskuussa 2013. Naiset eivät osanneet odottaa, että blogipäivitykset saisivat heti niin suuren suosion. Palautetta tuli paljon ja kuvia jaettiin tai niistä tykättiin yhteensä 60 000 kertaa. Suosiosta sai alkunsa Fangirl Quest -blogi.

Pyhiinvaelluskohteena Vancouver

Naiskaksikon kuukauden mittainen matka kuvauspaikoille alkoi Vancouverista. Kaupunki oli matkan ainoa kohde Kanadan puolella.

"Kaikkien aikojen suosikkisarjamme on Supernatural. Se on kuvattu kokonaan Vancouverissa ja sen ympäristössä. Kaupunki tuntui lähes pyhiinvaelluskohteelta", Walden kertoo.

Supernatural on jo kymmenennelle tuotantokaudelle ehtinyt yhdysvaltalainen kauhu- ja draamasarja. Sarja seuraa kahden veljeksen matkaa, kun he metsästävät demoneja ja muita yliluonnollisia olentoja.

Vancouverin osuus onnistui Waldenin mukaan loistavasti, jopa suunniteltua paremmin, sillä sarjan yksittäisten kuvauspaikkojen lisäksi naiset löysivät sarjan käynnissä olleiden kuvausten kulisseihin.

"Ensimmäisinä päivinä kuvauspaikka oli suljetulla teollisuusalueella, joten emme nähneet varsinaisia kuvauksia. Näimme vain valoja ja savua kaukaa."

Tuuria oli kuitenkin matkassa. Viimeisenä päivänä naiset sattuivat suosikkisarjansa kuvauksiin odottamattaan.

"Olimme jo luovuttaneet kuvausten suhteen, kun bongasimme kuvauksista tiedottavan kyltin keskeltä ei mitään Vancouverin ulkopuolelta. Kylttejä seuraamalla päädyimme kuvauspaikalle, joissa pääsimme seuraamaan toimintaa ja lopuksi jopa tapasimme sarjan näyttelijöitä", Walden kertoo.

Vancouver kulkee lempinimellä North Hollywood ja se on suosittu kuvauspaikka. Myös tv-sarjat kuten X-Files, Once Upon a Time, Arrow ja Smallville on kuvattu alueella.

"Kävimme kaikkien mainittujen sarjojen kuvauspaikoilla. Kuvauspaikkojen löytämisen helppous vaihtelee. Jos sarja on suosittu ja sillä on aktiivinen fanikunta, netistä löytyy yleensä erittäin yksityiskohtaiset tiedot kuvauspaikoista."

Vanhempien sarjojen, kuten X-Filesin kuvauspaikkojen etsiminen voi Waldenin mukaan usein olla salapoliisityötä itsessään.

"Suosikkikohteemme Vancouverissa oli vanha, hylätty mielisairaala Riverview Hospital. Sitä on käytetty kuvauspaikkana lähes kaikissa alueella kuvatuissa sarjoissa. Paikka on valtava ja jokseenkin aavemainen tunnelmaltaan."

Teksti: Miina Sillanpää
Kuvat: Tiia Öhman / Fangirl Quest

Lue juttu kokonaisuudessaan Kanadan Sanomien numerosta #29, 15.7.2014.

Views: 592

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Welcome Fall 2 Replies

Welcome Fall! We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Sep 24.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service