Kuva: Pirita Lepistö

Osa naisista seisoo tanssisalin perällä tuolien edessä ikään kuin odottaen jotain. ”Se on kuin bussipysäkki”, Raija Warkentin selittää. ”Vuorotellen jokainen pääsee tanssimaan. Tällä kerralla naisia on enemmän kuin miehiä”, hän lisää. Joskus tilanne on toisinpäin − miehet odottavat tanssivuoroaan. Lisäksi opettajat saattavat soittaa tanssista pitäville tuttavilleen, että kurssilla tarvitaan lisää tanssijoita.

Rhythm and Motion -tanssiopiston kursseille osa saapuu oman tanssiparinsa kanssa, mutta lähes kaikki tulevat harjoittelemaan ilman tuttua paria. Warkentinin pari Wayne Hill ehdotti hänelle Toronton-matkaa, jotta he voisivat harjoitella yhdessä. He saapuivat Thunder Baysta kuudeksi viikoksi tanssimaan muun muassa salsaa ja argentiinalaista tangoa. Pitkän ajanjakson takia Warkentin ei aluksi innostunut ajatuksesta, mutta lupautui kuitenkin lopulta lähtemään tanssimatkalle – onhan tanssi hänen intohimonsa. Tanssiopiston omistaja Elizabeth Sadowska on käynyt pitämässä tunteja Thunder Bayssa, ja hän on pitänyt myös workshopeja, joihin Warkentin on osallistunut. Hänen opistonsa kuusi opettajaa esiintyi Pan Am Games -tapahtuman avajaisissa.

Huumoria, tekniikkaa ja yhdessäoloa

Keskiviikkoiltana argentiinalaista tangoa tanssimaan on saapunut eri-ikäisiä tanssijoita. Heitä opettamassa ovat Linda Smith ja Lucas, jotka ohjeistavat tunnin aluksi askelluksia. He eivät jätä tanssijoita kuitenkaan harjoittelemaan keskenään vaan kiertävät auttamassa ja antamassa neuvoja. Välillä he tanssivat oppilaidensa kanssa, jotta pystyvät ohjaamaan heitä paremmin. Välillä taas opetetaan jokin "niksi", joka saattaa osoittautua vitsiksi: opettaja haluaa keventää tunnelmaa antamalla tanssijoiden ensiksi hämmentyä haastavammasta koreografiasta. Tanssijoiden naurua on mukava kuunnella.

"Voisitko tanssia tänään miehen osan?", Lucas kysyy tunnille myöhässä saapuvalta naiselta, joka vastaa myöntävästi. Opettaja näyttää hänelle nopeasti, kuinka hänen kuuluisi tanssia, ja nainen menee päättäväisesti hakemaan toista naista tanssimaan. Opettajien ja tanssijoiden välillä on selvästi havaittavissa keskinäistä luottamusta; naista rohkaistaessa nainen selvästi uskoi omiin taitoihinsa.

Neuvoja osataan kuitenkin myös kyseenalaistaa. Tanssijat kysyvät, pyytävät tarkennuksia ohjeisiin ja haluavat opettajien näyttävän uudelleen, jotta he saavat varmuuden siitä, että tekevät jatkossa oikein eivätkä esimerkiksi ota mallia vääristä neuvoista. Opettajat kiittävät oppilaitaan kysymyksistä ja jatkavat opettamista hyvillä mielin.

Argentiinalainen tango innostaa tanssimaan

Tunnilla kuullaan useaan kertaan Carlos Di Sarlin kappale Derrotado. Kappaletta vaihdetaan muutamaan kertaan ja yritetään muistella mieluisia kappaleita. "Tästä he taisivat pitää", toinen opettajista sanoo. Di Sarlin Bar Exposición -tangon jälkeen päädytään kuitenkin kuuntelemaan jälleen Derrotadoa, jonka jousistemmat ja piano kutsuvat tanssimaan tunteikasta tanssilajia. Lähtiessä korvissa kuulee vielä kenkien äänen, jotka liukuvat pitkin lattiaa. Seuraavat oppilaat odottavat jo tunnille pääsyä, vaikka on jo myöhäinen arki-ilta. Asiakkaiden innostus tarttuu, ja ei ole ihme, että Warkentin tanssii mahdollisesti vielä toiset kuusi viikkoa Torontossa.

Teksti: Pirita Lepistö

Views: 225

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Welcome Fall 2 Replies

Welcome Fall! We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Sep 24.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service