Uudet nettisivut kertovat Suomi-Kodin 30-vuotisjuhlavuodesta

Suomi-Kodille vuosi 2017 on erityisen tärkeä. Juhlaan on aihetta, kun samalle vuodelle sattuivat osumaan sekä Suomi-Kodin 30-vuotissyntymäpäivä että Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Erilaisia tapahtumia varten on nyt avattu uudet nettisivut.

Yhteislauluja, esityksiä, taidetta ja suomalaisia ruokia – muun muassa näistä on Suomi-Kodin juhlavuosi tehty. Suomi-Kodin virallisia avajaisia vietettiin 30 vuotta sitten, 27. lokakuuta 1987. Syntymäpäiviä juhlitaan talolla monen eri tapahtuman muodossa, jotka ollaan nivottu osaksi Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Yhteiset juhlavuodet, 30 ja 100, näkyvät myös Suomi-Kodin tapahtumille suunnitellussa logossa. Luvut kietoutuvat yhteen Suomen lipun ympärille.

Tietoa ja näkyvyyttä

Suomi-Kodin juhlavuoden tapahtumille rakennettiin varta vasten omat verkkosivut, jotta tieto tilaisuuksista leviäisi mahdollisimman monelle kiinnostuneelle ihmiselle. Uusi nettisivu oli tarpeellinen myös siksi, että tapahtumat erottuisivat Suomi-Kodin muusta toiminnasta. Idea erillisiin verkkosivuihin syntyi johtokunnan kokouksessa Juha Mynttisen ehdotuksesta.

”Juha muistutti, että meidän pitäisi huomioida Suomen juhlavuoden lisäksi myös oma juhlavuotemme. Laitoimme johtokunnassa kokoon komitean, jossa juhlia suunniteltaisiin”, sanoo Suomi-Kodin johtokunnan puheenjohtaja Sirkka Suvilaakso.

Suvilaakso on iloissaan siitä, miten paljon tapahtumia he ovat jo suunnitelleet juhlavuodelle. Tehtävä ei ole ollut aivan helppo, sillä Suomi Kodilla järjestetään paljon tapahtumia jo muutenkin.

”On niin paljon menoa, että välillä on vaikea löytää aikaa millekään!” Suvilaakso kertoo.
Tästä syystä esimerkiksi Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergiä juhlitaan jo tammikuussa, vaikka virallinen Runebergin päivä on vasta 5. helmikuuta. Suomi-Kodin Runebergin juhla aloittaa juhlavuoden tapahtumat, ja pääsymaksuttomassa tapahtumassa pääsee Runebergin torttujen maistelemisen ohella myös opettelemaan Suomen kansallislaulun.

”Moni luulee, että Suomen kansallislaulu on Finlandia, vaikka se on Maamme-laulu”, Suvilaakso toteaa.

Uutta väkeä ja nuoria mukaan

Suvilaakso kertoo, että tapahtumilla tavoitellaan myös tietoisuuden lisäämistä. Niihin pyritään saamaan mukaan myös nuoria ja uusia suomalaisuudesta kiinnostuneita vieraita, jotka voisivat näin oppia ripauksen suomalaisesta kulttuurista. Toisen ja kolmannen polven suomalaisten mukaan saaminen on Suvilaaksolle tärkeää. Nuoria varten ollaan suunniteltu muun muassa kuorolaulua ja tanssiharjoituksia.

”Nuorten mukaan saaminen edellyttää sen, että keksimme tänne tapahtumia ja tekemistä. Eivät he tule vain juomaan kahvia ja syömään pullaa. Jotain hauskaa pitää olla”, Suvilaakso sanoo.

Myös uusilla nettisivuilla on suuri merkitys nuorten tavoittamisessa. Siellähän he ovat, internetissä. Tapahtumista ja mielenkiintoisista suomalaisista ilmiöistä pyritään tiedottamaan myös sosiaalisessa mediassa. Uusin aluevaltaus tulee olemaan yhteisöpalvelu Twitter.
Suvilaakso toivoo, että mahdollisimman moni löytää uudet verkkosivut.

”Tavoitteena on, että tänne saataisiin mahdollisimman paljon väkeä mukaan. Ja että ihmiset menisivät sinne sivuille, haluaisivat lukea niitä juttuja ja jopa haluaisivat lisää tietoa suomalaisuudesta”, hän sanoo.

Suomi-Kodin juhlavuoden tapahtumille avattu nettisivu löytyy osoitteesta
www.suomikoti30.ca.
Osoite löytyy myös Suomi-Kodin omilta verkkosivuilta.
Tiedon tapahtumista saa haluamallaan kielellä, suomeksi tai englanniksi.

Teksti ja kuva:
Sara Katajakoski

Views: 206

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Store Now Open! 2 Replies

Fall into Christmas!We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Oct 29.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service