Uusia tuulia Toronton Suomen Kielen Koulun johtokunnassa

 

Suomi-koulun uuden johtokunnan jäsenet tekevät yhdessä koulusta tunnetumpaa. Johtokunta kerää myös varoja ja ideoi yhden Toronton Suomi 100 -tapahtumista.

Torontossa Agricola-kirkolla toimiva Toronton Suomen Kielen Koulu on saanut jälleen uuden johtokunnan. Koulun johtokunnan jäsenten toivotaan sitoutuvan tehtävään kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Tämänhetkisen johtokunnan puheenjohtajana toimii Anna Ojansivu. Hänen kanssaan johtokunnassa työskentelevät Minna Temisevä, Lea Ruuth, Anne Sarkalahti, Pauliina Saieva, Hannele ja Tapio Väättänen.


Joulun alla koettua yhtä henkilövaihdosta lukuun ottamatta tämä johtokunta on toiminut yhdessä jo noin vuoden ajan. Ennen vuodenvaihdetta yksi johtokunnan jäsenistä päätti jättää paikkansa, ja hänen tilalleen saatiin Temisevä. Sekä Temisevä että Ojansivu ovat yhtä mieltä siitä, että yhteinen sävel ja yhdessä tekemisen ilo on jo ehtinyt löytyä.


Johtokunta kerää varoja, valvoo ja kehittää


Ojansivun mukaan johtokunnan tärkeimpiä tehtäviä on pitää yllä oppilasrekisteriä, huolehtia koulumaksuista sekä miettiä erilaisia varainkeruumahdollisuuksia. Johtokunta hoitaa talouspuolen kauttaaltaan, ja opettajat voivat keskittyä opetukseen. Opetuksen laadusta pidetään huoli yhdessä opettajien kanssa, ja opetus seuraa Suomen Opetushallitukselta saatua opetussuunnitelmaa ulkomaisille Suomi-kouluille. Toronton Suomen Kielen Koulu tukee taloudellisesti opettajien osallistumista Suomi-Seuran Helsingissä järjestämään vuotuiseen Suomi-koulujen koulutustapahtumaan.


Suomi-koulun varoista huolehtiminen ei ole aivan lasten leikkiä. Vuosimaksut ja Suomen valtiolta Suomi-Seuran kautta saatava tuki eivät nimittäin kata kaikkia kuluja.


"Yritämme järjestää tapahtumia ja tempauksia, joiden kautta saadaan rahaa koululle", Ojansivu sanoo.


Kanadassa toimivia suomalaisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä on myös mukana Suomi-koulun toiminnan tukemisessa.


Toinen tärkeä johtokunnan tehtävä on lisätä Suomi-koulun tunnettavuutta. Tässä auttavat nykyään myös erilaiset sosiaalisen median kanavat. Johtokunnasta Temisevä aikoo ottaa haltuunsa koulun Facebook-sivut ja tiedottaa koulun asioista sitä kautta. Hänellä tulee olemaan paljon vastuuta myös lähiaikoina uudistuvien nettisivujen suhteen yhdessä Tapio Väättäsen kanssa, joka vastaa sivujen teknisestä toteutuksesta. Kaikki tehtävät eivät ole vielä aivan jakautuneet johtokunnan jäsenten kesken, vaan niistä aiotaan sopia tarkemmin tulevassa järjestäytymiskokouksessa.


Johtokunnan jäsenet toimivat myös opettajien esimiehinä ja valvovat näin esimerkiksi uusien opettajien palkkaamista yhdessä koulun rehtorin Tarja Ylängön kanssa. Koulun osallistujamäärä vaihtelee paljon, joten myös tämä vaatii kehitystyötä ja suunnittelua johdolta. Osa perheistä tulee Kanadaan vain tietylle ajanjaksolle, esimerkiksi työkomennukselle, mikä aiheuttaa heittelyä oppilasmäärään.

Maaliskuussa luistellaan


Ojansivu kertoo, että yksi nykyisen poppoon eduista on valtavan suuri idearikkaus.


"Meillä on hirveästi hyviä ideoita!", hän iloitsee.


Ideoiden toteuttaminen voi sen sijaan joskus tuottaa hankaluuksia, esimerkiksi kiireen ja täpötäyden almanakan vuoksi. Maaliskuulle saatiin kuitenkin raivattua tilaa koko perheen Party on Ice -luistelutapahtumalle, joka tulee Ojansivun mukaan olemaan Suomi-koulun vuoden päätapahtuma. Se on myös yksi Torontossa järjestettävistä Suomi 100 -tapahtumista. Ojansivu kertoo, että Suomen juhlavuosi tulee näkymään myös Suomi-koulun opetuksessa.


Luistelupäivään kuuluu paljon mukavaa ohjelmaa, kuten esimerkiksi arvonta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan nimittäin Toronto Maple Leafsissa pelaavan Leo Komarovin lahjoittama nimikirjoituksellaan varustama jääkiekkomaila.


Sekä Temisevä että Ojansivu odottavat innolla maaliskuun luistelutapahtumaa ja toivottavat jokaisen lämpimästi tervetulleeksi paikalle. Lisätietoja tapahtumasta löytää Toronton Suomi 100 -tapahtumille avatulta verkkosivulta www.finland100toronto.com.

Lue koko juttu tämän viikon Kanadan Sanomista!

Views: 658

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Store! 2 Replies

Nordic Goodies for Christmas!We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Nov 28.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service