Vancouverin yössä soi Nordik Beat - DJ Fiksupoika haluaa konemusiikin avulla estää suomalaisyhteisön nuorisokadon

Splendubin yleisö on noin pari-kolmekymppistä eli huomattavasti nuorempaa kuin pohjoismaisten klubien tapahtumissa yleensä.

Matala basso tärisyttää lattioita ja seiniä. Sali on koristeltu hopealla ja sinisellä, valoa tilaan tuo valonauhat sekä kynttilät. Lavalla on DJ kuulokkeet päässä vääntämässä mikserin nappuloita ja salissa tanssijat uppoutuvat musiikkiin. Kauittimissa nainen laulaa norjaksi.

Pohjoismaista elektronista musiikkia, Nordik Beatiä, on saapunut kuuntelemaan kolmisenkymmentä ihmistä Vancouverin Scandinavia Centreen. Illan aikana kuullaan modernia tanssimusiikkia: elektroa, housea, trancea, dubstepiä ja trapia.

Splendub-tapahtuman järjestäjän, David Laulaisen, mukaan tunnelma oli korkealla.

"Elektronisessa musiikissa on vahva yhteisötunne. Saattaa vaikuttaa oudolta, mutta suurin osa ihmisistä ei tule tanssimaan, vaan ollakseen osa sitä fiilistä ja porukkaa", Laulainen sanoo.

Laulainen nähtiin illan aikana myös lavalla, sillä hän oli toinen illan suomalaisista tiskijukista eli DJ:eistä. DJ Fiksupoika -taiteilijanimellä soittavalla Laulaisella on juuret 1990-luvun konemusiikin piireissä, joissa hän oli mukana järjestämässä reivejä eli konemusiikin tapahtumia. Uransa hän on tehnyt tiedottajana kiinteistöalalla.

DJ Vertigo eli Rich Haughton oli yksi illan viidestä tiskijukasta.

DJ-vuosistaan Laulainen on ammentanut ideoita suomalaisyhteisön nuorisokadon estämiseksi. Vancouver Finlandia Clubin (VFC) varapuheenjohtajana Laulainen on nähnyt kuinka viimeisen viiden vuoden aikana klubin jäsenmäärä on pudonnut. Skandinaavinen kulttuuri ei ole enää tärkeää nuorille.

"Me ainakin yritämme tehdä jotain uutta. Tämä on ehdottomasti erilaista, kuin mitä Scandinavian Centre on aikaisemmin tehnyt. Vaikka vanhemmat jäsenemme eivät täysin ymmärrä mistä tässä on kyse, he tukevat tätä tapahtumaa", Laulainen sanoo.

Lue koko juttu Kanadan Sanomien numerosta 47/2013.

Teksti: Annika Martikainen
Kuvat: Michael Hall

Views: 327

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2022   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service