Vancouverista suomalaiset uutuuskirjat saa jonottamatta

Kuva: Leena Kelly

− Monia näistä saisi Helsingissä jonottaa viikkokaupalla, toteaa Leena Kelly Vancouverin suomalaisen kirjaston uutuuksista.
− Yleensä annan uudet kirjat ihmisille käteen.
Viime aikojen suosikkeja ovat olleet esimerkiksi Minna Lindgrenin Ehtoolehto-trilogia, Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-sarja, Teemu Keskisarjan teokset ja Anneli Kannon Pyöveli (2015).
-Sotaromaaneja on myös luettu paljon varsinkin silloin, kun sotaveteraaneja oli vielä enemmän.

Hankintoja tehdään Vancouver Finlandia Clubin kautta saadulla rahoituksella. Sitä taas tukee British Columbia Community Gaming Grant. Vuosibudjetti on 3 000 dollaria. Uudet kirjat kulkevat Vancouveriin kätevästi Suomen-matkalaisten laukuissa. Kirjakokoelma vaihtuu tiuhaan, ja uutuuksille tehdään tilaa. Kelly harmittelee sitä, että varastomahdollisuuksia ei ole paljonkaan.
− Ihmiset haluavat lahjoittaa meille kirjoja, mutta ei ole tilaa.

Ei käännösteoksia – poikkeuksena suomenruotsalaiset kirjat

Tämänhetkistä kirjojen tarkkaa lukumäärää ei ole tiedossa, mutta vuonna 2006 kirjoja oli 2 300. Tyylikirjo on laaja, ja esimerkiksi Suomen Kielen Koulun lapset ja nuoret lainaavat kirjastosta luettavaa itselleen. Käännöskirjoja kirjastoon ei oteta. Poikkeuksena tästä ovat ainoastaan suomenruotsalaiset kirjat. Lainaajia käy yleensä melkein joka päivä.
− Joku saattaa lainata luettavaa pitemmäksi aikaa ja ottaa 20 kirjaa kerralla, Kelly kertoo.
Kirjastosta saa äänikirjoja, mutta e-kirjoja ei ole suunnitteilla hankkia.
− Kirjasto tuo Centerille ihmisiä, ja he nauttivat siitä, että saavat "oikeita" kirjoja.

Vancouverin suomalainen kirjasto toimii Scandinavian Community Centren tiloissa Suomi-huoneessa. Itsepalveluperiaate on havaittu hyväksi:
Lainaaja tulee kirjastoon, kun ulko-ovet ovat auki, ottaa haluamansa kirjat ja kirjoittaa tiedot vihkoon. Leena Kelly hoitaa vapaaehtoistyönä kirjastonhoitajan tehtäviä nyt noin kahdeksatta vuotta. Apuna toimii Marja Hammond.

Vancouverin suomenkielinen kirjasto on toiminut jo nelisenkymmentä vuotta. Ensimmäinen kirjahylly hankittiin vuonna 1974, ja tuolloin kokoelma käsitti 145 teosta.

Teksti: Inkeri Tuikka

Views: 215

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Welcome Fall 2 Replies

Welcome Fall! We are located in Vancouver area and carry the most popular and traditional Finnish and Swedish products. We ship anywhere in Canada and the USA. Order now for prompt shipping at…Continue

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Sep 24.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service