Uudet nettisivut kertovat Suomi-Kodin 30-vuotisjuhlavuodesta

Suomi-Kodille vuosi 2017 on erityisen tärkeä. Juhlaan on aihetta, kun samalle vuodelle sattuivat osumaan sekä Suomi-Kodin 30-vuotissyntymäpäivä että Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Erilaisia tapahtumia varten on nyt avattu uudet nettisivut.

Yhteislauluja, esityksiä, taidetta ja suomalaisia ruokia – muun muassa näistä on Suomi-Kodin juhlavuosi tehty. Suomi-Kodin virallisia avajaisia vietettiin 30 vuotta sitten, 27. lokakuuta 1987. Syntymäpäiviä juhlitaan talolla monen eri tapahtuman muodossa, jotka ollaan nivottu osaksi Suomen 100-vuotisjuhlavuotta. Yhteiset juhlavuodet, 30 ja 100, näkyvät myös Suomi-Kodin tapahtumille suunnitellussa logossa. Luvut kietoutuvat yhteen Suomen lipun ympärille.

Tietoa ja näkyvyyttä

Suomi-Kodin juhlavuoden tapahtumille rakennettiin varta vasten omat verkkosivut, jotta tieto tilaisuuksista leviäisi mahdollisimman monelle kiinnostuneelle ihmiselle. Uusi nettisivu oli tarpeellinen myös siksi, että tapahtumat erottuisivat Suomi-Kodin muusta toiminnasta. Idea erillisiin verkkosivuihin syntyi johtokunnan kokouksessa Juha Mynttisen ehdotuksesta.

”Juha muistutti, että meidän pitäisi huomioida Suomen juhlavuoden lisäksi myös oma juhlavuotemme. Laitoimme johtokunnassa kokoon komitean, jossa juhlia suunniteltaisiin”, sanoo Suomi-Kodin johtokunnan puheenjohtaja Sirkka Suvilaakso.

Suvilaakso on iloissaan siitä, miten paljon tapahtumia he ovat jo suunnitelleet juhlavuodelle. Tehtävä ei ole ollut aivan helppo, sillä Suomi Kodilla järjestetään paljon tapahtumia jo muutenkin.

”On niin paljon menoa, että välillä on vaikea löytää aikaa millekään!” Suvilaakso kertoo.
Tästä syystä esimerkiksi Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergiä juhlitaan jo tammikuussa, vaikka virallinen Runebergin päivä on vasta 5. helmikuuta. Suomi-Kodin Runebergin juhla aloittaa juhlavuoden tapahtumat, ja pääsymaksuttomassa tapahtumassa pääsee Runebergin torttujen maistelemisen ohella myös opettelemaan Suomen kansallislaulun.

”Moni luulee, että Suomen kansallislaulu on Finlandia, vaikka se on Maamme-laulu”, Suvilaakso toteaa.

Uutta väkeä ja nuoria mukaan

Suvilaakso kertoo, että tapahtumilla tavoitellaan myös tietoisuuden lisäämistä. Niihin pyritään saamaan mukaan myös nuoria ja uusia suomalaisuudesta kiinnostuneita vieraita, jotka voisivat näin oppia ripauksen suomalaisesta kulttuurista. Toisen ja kolmannen polven suomalaisten mukaan saaminen on Suvilaaksolle tärkeää. Nuoria varten ollaan suunniteltu muun muassa kuorolaulua ja tanssiharjoituksia.

”Nuorten mukaan saaminen edellyttää sen, että keksimme tänne tapahtumia ja tekemistä. Eivät he tule vain juomaan kahvia ja syömään pullaa. Jotain hauskaa pitää olla”, Suvilaakso sanoo.

Myös uusilla nettisivuilla on suuri merkitys nuorten tavoittamisessa. Siellähän he ovat, internetissä. Tapahtumista ja mielenkiintoisista suomalaisista ilmiöistä pyritään tiedottamaan myös sosiaalisessa mediassa. Uusin aluevaltaus tulee olemaan yhteisöpalvelu Twitter.
Suvilaakso toivoo, että mahdollisimman moni löytää uudet verkkosivut.

”Tavoitteena on, että tänne saataisiin mahdollisimman paljon väkeä mukaan. Ja että ihmiset menisivät sinne sivuille, haluaisivat lukea niitä juttuja ja jopa haluaisivat lisää tietoa suomalaisuudesta”, hän sanoo.

Suomi-Kodin juhlavuoden tapahtumille avattu nettisivu löytyy osoitteesta
www.suomikoti30.ca.
Osoite löytyy myös Suomi-Kodin omilta verkkosivuilta.
Tiedon tapahtumista saa haluamallaan kielellä, suomeksi tai englanniksi.

Teksti ja kuva:
Sara Katajakoski

Views: 84

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Scandinavian Food Products 2018 2 Replies

You can get your Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada. We are located in Vancouver area and carry the most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer…Continue

Tags: Finntoast

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Feb 12.

Toronto Interior Design Show

Next week marks the opening of the Interior Design Show, Jan. 18-21, at the Toronto Metro Convention Centre. Get inspired by 2018's most innovative international and Canadian design. Tickets are…Continue

Started by Terryl Nielsen in Buy, Sell & Trade Jan 12.

Made By Choice Wins Award!

Made By Choice is a Finnish company consisting of a group of designers who pride themselves in their quality of product and craftsmanship. Recently, they won a prestigious award in the Restaurant and…Continue

Started by Terryl Nielsen in Buy, Sell & Trade Nov 20, 2017.

Voitimme Ruokakultuuriteko 2017

Congratulations to the team at Atelje Sotamaa for their recent Food Culture Award at the ELO Galassa! They won the top award for their design of Finnjavel Restaurant in Helsinki. Check it out on our…Continue

Started by Terryl Nielsen in Miscellaneous Oct 31, 2017.

© 2018   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service