Agricolan rippikoulun nuoret pääsivät ripille

On lauantaiaamupäivä 14. toukokuuta ja kymmenen nuorta on kokoontunut Agricolan kirkon alakertaan. Yhdessä nuorten kanssa keskustelemassa ovat pastorit Matti Kormano ja Tommy Svensson. On viimeinen tapaamiskerta ennen seuraavan päivän konfirmaatiota, jolloin yhdeksän kuukautta kestänyt rippikoulu tulee vihdoin päätökseensä.

Salissa käydään läpi yhdessä mitä kukakin lukee tulevassa rippikoulun päätösjuhlassa sekä harjoitellaan jokaisen henkilökohtaista esitystä. Esimerkiksi Aaron on valmistellut kyselyn, jonka hän tulee näyttämään vieraille tietokoneen kautta salin näytöillä ja lauluesitystä harjoitteleva Anna tulee esittämään itse säveltämänsä ja sanoittamansa kappaleen. Konfirmaatiota tulee katsomaan ja todistamaan jokaisen nuoren perheenjäsenet.


Rippikoulu yhdistää nuoria

Ryhmä aloitti rippikoulun viime vuoden syyskuussa ja on tavannut kerran kuukaudessa. Kaikilla nuorilla rippikoulun käynnin syynä ovat perhesyyt. ”Meillä on koko perhe käynyt rippikoulun”, kertoo Henri. Aleksandra, joka on osaksi suomalainen, tulee käymään rippikoulun sekä Kanadassa että Suomessa. ”Lähden tänä kesänä suorittamaan rippileirin myös Suomeen. Sain järjestettyä sen niin, että pystyn osallistumaan konfirmaatioon molemmissa maissa.” Aleksandra kertoo.

Iältään nuoret ovat 13-16-vuotiaita. Kaikki ovat kotoisin Toronton alueelta, mutta eivät ole tunteneet toisiaan entuudestaan ennen rippikoulun aloittamista. Hauskinta kaikille on ollut yhdessäolo ja erilaiset pelit. Tunneilla leikkien ja pelien lisäksi he ovat pohtineet yhdessä elämään ja uskontoon liittyviä asioita ja käyneet läpi erilaisia rukouksia. Pastoreina yhdeksän kuukauden aikana ovat olleet pastori Martti Hyhkö, Tommy Svensson sekä Matti Kormano. Rippikoulun opetuskielenä on ollut englanti.

Kuten Agricolan alakerran ruokailusalin seinällä olevista vanhoista luokkakuvista voi nähdä, ovat rippikoulujen luokkakoot pienentyneet vuosien varrella. On silti ollut positiivista huomata kuinka joka vuosi löytyy halukkaita käymään rippikoulun - toivottavasti myös jatkossakin.


Teksti ja kuvat: Ida Lohela

Views: 266

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Introduction 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to (re)introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Mar 16.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13, 2023.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2024   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service