Kanadan suurin esteettömyystapahtuma esitteli alan uusimpia trendejä

Torontossa järjestettiin 26.-27.5. Kanadan suurin esteettömyystapahtuma People in Motion. Kanadan Sanomat vieraili tapahtumassa Toronton Suomi-Kodin harjoittelijan kanssa valitsemassa tapahtuman mielenkiintoisimmat tärpit.

Suuri joukko ihmisiä oli kokoontunut punaisen nauhan taakse Exhibition Placen eteen perjantaiaamuna. Festivaalin johtajisto toivotti innokkaat kävijät tervetulleeksi ja leikkasi nauhan, jonka jälkeen tilaan alkoi virrata ihmisiä apuvälineiden kanssa ja ilman.

 

Tapahtumassa oli mahdollista tutustua erilaisiin apuvälineisiin, kuten pyörä- ja suihkutuoleihin, sekä moniin hyväntekeväisyysjärjestöihin, kuntoutusmahdollisuuksiin ja työpaikkoja tarjoaviin yrityksiin. Näytteilleasettajat esittelivät tuotteidensa toimintaa ja antoivat kävijöiden kokeilla niitä käytännössä.

 

Kanadan Sanomat kävi tutustumassa tapahtuman tarjontaan sairaanhoitajaopiskelija Erika Isohannin kanssa, joka erikoistuu sisätautikirurgiseen akuuttihoitotyöhön. Isohanni suorittaa parhaillaan työharjoittelua Suomi-Kodilla, ja hänellä on myös lähihoitajan ja hammashoitajan tutkinnot.

 

Liikkuvuuden helpottamista eri tavoin

 

Näytteilleasettajien lisäksi tilassa pidettiin useita kuntoutusnäytöksiä. Alaraajahalvaantunut Tiffany Gaudette Cruiser Sportsista esitteli perjantaiaamuna pallonheittoa. Pyörätuolista käsin liikkeitä tekevä Gaudette kertoi, että hän treenaa pallojen ja kiekkojen kanssa kolmesti viikossa, mikä tuo paljon tarvittua voimaa ylävartaloon.

 

Alban Frigault esitteli Nasan kehittämiä T-Zone Vibration -laitteita, joiden toiminta perustuu vaistomaiseen lihasreaktioon. Värisevän levyn päällä seisomista voi käyttää lihasten aktivointiin tai hierontaan laitteen säädöstä riippuen.

 

”Kaikki vihaavat sanoja treeni ja dieetti, ja tämä laite pakottaa lihakset aktivoitumaan tahdosta riippumatta”, Frigault selitti laitteen toimintaa.  

 

Laitetta voi käyttää myös istuimen kanssa, jolloin se vaikuttaa syviin keskivartalon lihaksiin. Frigault hoitaa laitteella esimerkiksi erästä Parkinsonin tautia sairastavaa henkilöä, ja uskoo, että laitteen pitkäaikainen käyttö pystyy poistamaan sairaudelle ominaista lepovapinaa.

 

StairSteady esitteli toimipisteellään innovatiivista porrasapuvälinettä, joka perustuu yksinkertaiseen kapulaan, joka tukee portaita molempiin suuntiin kuljettaessa. Sairaanhoitajaopiskelija Isohanni kiinnostui tuotteen toimivasta ideasta, ja kokeili sitä käytännössä.

 

”Tuote on helppo käyttää ja uskon, että se on ikäihmiselle helppo oppia. Lisäksi kahva on jämäkän ja turvallisen tuntuinen, koska se lukittuu automaattisesti. Tietenkin minun piti mennä koko painollani nojaamaan kahvan päälle ja kyllähän se kesti”, Isohanni kuvaili tuotetta.

Lue koko juttu Kanadan Sanomien numerosta 23/2017!

Teksti ja kuvat: Saana Ihamäki

Views: 238

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Introduction 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to (re)introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Mar 16.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13, 2023.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2024   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service