Kanadan suurin esteettömyystapahtuma esitteli alan uusimpia trendejä

Torontossa järjestettiin 26.-27.5. Kanadan suurin esteettömyystapahtuma People in Motion. Kanadan Sanomat vieraili tapahtumassa Toronton Suomi-Kodin harjoittelijan kanssa valitsemassa tapahtuman mielenkiintoisimmat tärpit.

Suuri joukko ihmisiä oli kokoontunut punaisen nauhan taakse Exhibition Placen eteen perjantaiaamuna. Festivaalin johtajisto toivotti innokkaat kävijät tervetulleeksi ja leikkasi nauhan, jonka jälkeen tilaan alkoi virrata ihmisiä apuvälineiden kanssa ja ilman.

 

Tapahtumassa oli mahdollista tutustua erilaisiin apuvälineisiin, kuten pyörä- ja suihkutuoleihin, sekä moniin hyväntekeväisyysjärjestöihin, kuntoutusmahdollisuuksiin ja työpaikkoja tarjoaviin yrityksiin. Näytteilleasettajat esittelivät tuotteidensa toimintaa ja antoivat kävijöiden kokeilla niitä käytännössä.

 

Kanadan Sanomat kävi tutustumassa tapahtuman tarjontaan sairaanhoitajaopiskelija Erika Isohannin kanssa, joka erikoistuu sisätautikirurgiseen akuuttihoitotyöhön. Isohanni suorittaa parhaillaan työharjoittelua Suomi-Kodilla, ja hänellä on myös lähihoitajan ja hammashoitajan tutkinnot.

 

Liikkuvuuden helpottamista eri tavoin

 

Näytteilleasettajien lisäksi tilassa pidettiin useita kuntoutusnäytöksiä. Alaraajahalvaantunut Tiffany Gaudette Cruiser Sportsista esitteli perjantaiaamuna pallonheittoa. Pyörätuolista käsin liikkeitä tekevä Gaudette kertoi, että hän treenaa pallojen ja kiekkojen kanssa kolmesti viikossa, mikä tuo paljon tarvittua voimaa ylävartaloon.

 

Alban Frigault esitteli Nasan kehittämiä T-Zone Vibration -laitteita, joiden toiminta perustuu vaistomaiseen lihasreaktioon. Värisevän levyn päällä seisomista voi käyttää lihasten aktivointiin tai hierontaan laitteen säädöstä riippuen.

 

”Kaikki vihaavat sanoja treeni ja dieetti, ja tämä laite pakottaa lihakset aktivoitumaan tahdosta riippumatta”, Frigault selitti laitteen toimintaa.  

 

Laitetta voi käyttää myös istuimen kanssa, jolloin se vaikuttaa syviin keskivartalon lihaksiin. Frigault hoitaa laitteella esimerkiksi erästä Parkinsonin tautia sairastavaa henkilöä, ja uskoo, että laitteen pitkäaikainen käyttö pystyy poistamaan sairaudelle ominaista lepovapinaa.

 

StairSteady esitteli toimipisteellään innovatiivista porrasapuvälinettä, joka perustuu yksinkertaiseen kapulaan, joka tukee portaita molempiin suuntiin kuljettaessa. Sairaanhoitajaopiskelija Isohanni kiinnostui tuotteen toimivasta ideasta, ja kokeili sitä käytännössä.

 

”Tuote on helppo käyttää ja uskon, että se on ikäihmiselle helppo oppia. Lisäksi kahva on jämäkän ja turvallisen tuntuinen, koska se lukittuu automaattisesti. Tietenkin minun piti mennä koko painollani nojaamaan kahvan päälle ja kyllähän se kesti”, Isohanni kuvaili tuotetta.

Lue koko juttu Kanadan Sanomien numerosta 23/2017!

Teksti ja kuvat: Saana Ihamäki

Views: 60

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Scandinavian Food Products 2018 2 Replies

You can get your Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada. We are located in Vancouver area and carry the most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer…Continue

Tags: Finntoast

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales on Saturday.

Mahdollinen muutto kanadaan

Hei arvon foorumilaiset.Olisi kiinnostusta tietää mitä kaikkea tarvisin siihen jos muuttaisin johonkin päin kanadaa? Ei ole siis vielä todellakaa varmaa mutta alustaavasti kyselen. Miten helppoa on…Continue

Started by E.Rantala in Miscellaneous Apr 24.

Nordic Happiness is a Choice!

Nordic Happiness has arrived! We are pleased to receive our floor models from Made By Choice, Helsinki. (www.madebychoice.com) A variety of colours are…Continue

Started by Terryl Nielsen in Buy, Sell & Trade Mar 5.

Toronto Interior Design Show

Next week marks the opening of the Interior Design Show, Jan. 18-21, at the Toronto Metro Convention Centre. Get inspired by 2018's most innovative international and Canadian design. Tickets are…Continue

Started by Terryl Nielsen in Buy, Sell & Trade Jan 12.

© 2018   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service