Sanna Kanniston muisto pelottaa joitakin yhä..

Että vielä tällä vuosituhannella Kanadan vanhoillisilla on vaikeuksia suhteessaan suomalaissiirtolaisten perinteeseen. Muistolaattahanke (Thunder Bayhin) ansioituneelle kanadansuomalaiselle Sanna Kannistolle kaatui Kanadan perinneministeriön (Heritage Canada) ”haluttomuuteen”.

Sanna Kannistosta (organisaattori ja puhuja) tehtyä elokuvaa on näytetty tänä vuonna kanadansuomalaisille ja nyt elokuussa Suomessa. Elokuvan tuottaja Ronald Harpelle sai teatterin hörähtämään todetessaan muistolaatta-asiasta, että ongelma ei ole Sanna Kannisto vaan hallitus siellä Ottawassa.

Ontario muuten rahoitti kulttuurivaroistaan elokuvaa. Aatemaailmojen ero Qeens Parkin ja Ottawan välillä on onneksi iso. Suurlähettiläs Shapardanov ehti poistua Helsingin näytöksestä ennen kuin ehdin kysyä tätä Ottawan suhtautumista. Hänenhän olisi ollut pieni pakko sanoa jotain.

Kanadan julkisesta arkistosta osoitteessa www.collectionscanada.gc.ca löytyy haulla Sanna Kannisto -sivu häntä koskevista asiakirjoista, mutta haku vie merkintään ”restricted by law”. Kyseessä on maahanmuuttoviranomaisten paperi ja sen otsikko on julkinen.

Aiheen olisi voinut uutisoida jo pari vuotta sitten, mutta muutaman asianosaisen toivomuksesta jätin aiheen käsittelemättä silloin.

Kannistoa esittää Elena Leeve.

Suurlähettiläs alkupuheenvuorossaan muuten hehkutti vierailuaan Sudburyssä ja puhui käynnistä ”Finlandia Hallilla”, lienee tarkoittanut seniorikylää.
Kelly Saxbergin ohjaama elokuva antaa erinomaista taustaa kanadansuomalaisuudesta, etenkin jos lehtimies William Eklundin kirja 80-luvulta ”Kanadan rakentajat” on jäänyt lukematta. Elokuva on omistettu Varpu Lindströmille.

Views: 333

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Introduction 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to (re)introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Mar 16.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13, 2023.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2024   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service