Sanna Kanniston muisto pelottaa joitakin yhä..

Että vielä tällä vuosituhannella Kanadan vanhoillisilla on vaikeuksia suhteessaan suomalaissiirtolaisten perinteeseen. Muistolaattahanke (Thunder Bayhin) ansioituneelle kanadansuomalaiselle Sanna Kannistolle kaatui Kanadan perinneministeriön (Heritage Canada) ”haluttomuuteen”.

Sanna Kannistosta (organisaattori ja puhuja) tehtyä elokuvaa on näytetty tänä vuonna kanadansuomalaisille ja nyt elokuussa Suomessa. Elokuvan tuottaja Ronald Harpelle sai teatterin hörähtämään todetessaan muistolaatta-asiasta, että ongelma ei ole Sanna Kannisto vaan hallitus siellä Ottawassa.

Ontario muuten rahoitti kulttuurivaroistaan elokuvaa. Aatemaailmojen ero Qeens Parkin ja Ottawan välillä on onneksi iso. Suurlähettiläs Shapardanov ehti poistua Helsingin näytöksestä ennen kuin ehdin kysyä tätä Ottawan suhtautumista. Hänenhän olisi ollut pieni pakko sanoa jotain.

Kanadan julkisesta arkistosta osoitteessa www.collectionscanada.gc.ca löytyy haulla Sanna Kannisto -sivu häntä koskevista asiakirjoista, mutta haku vie merkintään ”restricted by law”. Kyseessä on maahanmuuttoviranomaisten paperi ja sen otsikko on julkinen.

Aiheen olisi voinut uutisoida jo pari vuotta sitten, mutta muutaman asianosaisen toivomuksesta jätin aiheen käsittelemättä silloin.

Kannistoa esittää Elena Leeve.

Suurlähettiläs alkupuheenvuorossaan muuten hehkutti vierailuaan Sudburyssä ja puhui käynnistä ”Finlandia Hallilla”, lienee tarkoittanut seniorikylää.
Kelly Saxbergin ohjaama elokuva antaa erinomaista taustaa kanadansuomalaisuudesta, etenkin jos lehtimies William Eklundin kirja 80-luvulta ”Kanadan rakentajat” on jäänyt lukematta. Elokuva on omistettu Varpu Lindströmille.

Views: 257

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Metrilaku - Meter Licorice Available at www.FinnGoods.com 2 Replies

Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada and the USA. We are located in Vancouver area and carry most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer Rye…Continue

Tags: Metrilaku

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Jul 25.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

Mahdollinen muutto kanadaan 1 Reply

Hei arvon foorumilaiset.Olisi kiinnostusta tietää mitä kaikkea tarvisin siihen jos muuttaisin johonkin päin kanadaa? Ei ole siis vielä todellakaa varmaa mutta alustaavasti kyselen. Miten helppoa on…Continue

Started by E.Rantala in Miscellaneous. Last reply by Vilukko Nov 21, 2018.

© 2020   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service