CBC:n saatavuus Suomessa näyttää olevan loppumassa. Jotain tarttis tehdä...

Kuten monet varmaan tietävät, CBC Radio Onen englanninkielinen tunti on saatavilla Suomessa loppuillasta arkisin. Lähetykset alkoivat jo vuonna 1997 ja nykyisin ne ovat olleet kuultavissa Helsingissä Yleisradion FM-taajuudella 97.6 Mhz ja koko maassa DVB-audiona.

Nyt kuitenkin Ottawan hallituksen budjettisupistusten takia CBC:n ulkomaanjakelua uhkaa lähes totaali tuho, sekä radioaalloilla että satelliiteissa.

Kun olen Suomessa, kuuntelen itse noita lähetyksiä, The World at Six klo 00.00 ja As It Happens klo 00.30

Asialle ehkä voisi tehdä jotain, esimerkiksi siirtämällä Euroopan satelliittijakelun suoraan CBC Radio Onelle, nyt kyseessä on ilmeisesti kalliimpi re-hash RCI:n toimesta. Montrealin kautta.

Niin tai näin, yksi keino vaikkuttaa on kirjoittaa omalle kansanedustajalle.

Minulla ei ole tietenkään kanadalaista kansanedustajaa. Mutta kirjoitan suomalaistaustaiselle kansanedustajallenne, ensimmäisen polven kanadansuomalaiselle Megan Leslielle. Ja varmaan myös Kanadan suurlähettiläälle Suomessa.

Asiassa on minulle sen verran henkilökohtaista sävyä vielä, että minä olin se henkilö, joka toi CBC:n Suomeen radioaalloilla vuonna 1997, silloisessa asemassani YLE Radio Finlandin päällikkönä. Tämä oli siis kauan ennen viiden vuoden aikaa Vapaassa Sanassa. Kävin usein Torontossa radioasioissa ja siellä pidin World at Six -lähetystä hyvänä - ja CBC antoi releointiluvan aika kivutta ja nopeasti.

Mutta nyt, tarvitaan toimia CBC:n ulkomaanjakelun säilyttämiseksi edes jollain tasolla..

Juhani Niinistö

Berlin/Helsinki/Jyväskylä

Views: 91

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Christmas Shop is Open! 1 Reply

Exciting News! Our Christmas Shop is Now Open! Get into the festive spirit with our delightful selection of holiday treasures. Whether you're searching for the perfect gifts, elegant decorations, or…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Oct 28.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2023   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service