Suomi-ilmiö: Pääsiäisen hittinä töhnämunat

Pääsiäisen lähestyessä alkaa kiivas keskustelu parhaista pääsiäismunista. Tänä vuonna Suomessa yksi on nousemassa ylitse muiden: töhnämuna. Siis mikä? Töhnämunat, eli dip eggs´it, ovat suklaa- tai maitokreemillä täytettyjä suklaamunia, joita myydään eri valmistajien toimesta useimmissa marketeissa. Tosin viime aikoina kaupat ovat joutuneet myymään ei oota, kun töhnämunien suosio on yllättänyt ja munat on viety myyjien käsistä.
Suklaamunien sisältä paljastuu makeaa kreemiä, eli töhnää, josta tämä trendiherkku on saanut nimensä. Töhnän munan sisältä voi nautiskella pakkauksen mukana tulevalla pikkuruisella lusikalla tai ihan vain haukkailemalla. Viime aikoina töhnämunista on tullut suosittuja myös leipojien keskuudessa, ja niitä onkin käytetty varsin luovasti aina juustokakkujen ja keksien leivonnasta suklaamartineiden sekoitteluun.
Huhut kertovat että saman tyyppisiä pääsiäismunia löytyy myös Kanadan marketeista, jos jaksaa lähteä metsästämään. Ja jos ei aivan ole jauhopeukalo keskellä kämmentä, voi töhnämunia valmistaa myös omassa keittiössä.

Suklaamoussetäytteiset töhnämunat


2 dl kuohukermaa
100g (leivonta)suklaata
Suklaamunia
Nonparelleja koristeluun

1. Mittaa kattilaan 1/2 dl kermaa sekä paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa.
2. Vatkaa loput kermasta löysäksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa ja kermavaahto, ja lusikoi seos pursotinpussiin, jonka jälkeen anna moussen jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
3. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti (onnistuu helpoiten kuumaan veteen kastetulla veitsellä). Poista varovasti munan sisältä löytyvä yllätyslelu. Pursota suklaamousse suklaamunien sisälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

Vaniljarahkatäytteiset töhnämunat


2.5dl Vaniljakastiketta
250g Maitorahkaa
1tl Vaniljasokeria

Suklaamunia
Nonparelleja koristeluun

1. Vaahdota vaniljakastike.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään
3. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti (onnistuu helpoiten kuumaan veteen kastetulla veitsellä). Poista varovasti munan sisältä löytyvä yllätyslelu. Pursota tai lusikoi vailjarahka suklaamunien sisälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

Teksti: Laura Nikkinen
Kuvat: K-ruoka.fi

Views: 231

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Introduction 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to (re)introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales on Saturday.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13, 2023.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2024   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service