Suomi-ilmiö: Pääsiäisen hittinä töhnämunat

Pääsiäisen lähestyessä alkaa kiivas keskustelu parhaista pääsiäismunista. Tänä vuonna Suomessa yksi on nousemassa ylitse muiden: töhnämuna. Siis mikä? Töhnämunat, eli dip eggs´it, ovat suklaa- tai maitokreemillä täytettyjä suklaamunia, joita myydään eri valmistajien toimesta useimmissa marketeissa. Tosin viime aikoina kaupat ovat joutuneet myymään ei oota, kun töhnämunien suosio on yllättänyt ja munat on viety myyjien käsistä.
Suklaamunien sisältä paljastuu makeaa kreemiä, eli töhnää, josta tämä trendiherkku on saanut nimensä. Töhnän munan sisältä voi nautiskella pakkauksen mukana tulevalla pikkuruisella lusikalla tai ihan vain haukkailemalla. Viime aikoina töhnämunista on tullut suosittuja myös leipojien keskuudessa, ja niitä onkin käytetty varsin luovasti aina juustokakkujen ja keksien leivonnasta suklaamartineiden sekoitteluun.
Huhut kertovat että saman tyyppisiä pääsiäismunia löytyy myös Kanadan marketeista, jos jaksaa lähteä metsästämään. Ja jos ei aivan ole jauhopeukalo keskellä kämmentä, voi töhnämunia valmistaa myös omassa keittiössä.

Suklaamoussetäytteiset töhnämunat


2 dl kuohukermaa
100g (leivonta)suklaata
Suklaamunia
Nonparelleja koristeluun

1. Mittaa kattilaan 1/2 dl kermaa sekä paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa.
2. Vatkaa loput kermasta löysäksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa ja kermavaahto, ja lusikoi seos pursotinpussiin, jonka jälkeen anna moussen jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
3. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti (onnistuu helpoiten kuumaan veteen kastetulla veitsellä). Poista varovasti munan sisältä löytyvä yllätyslelu. Pursota suklaamousse suklaamunien sisälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

Vaniljarahkatäytteiset töhnämunat


2.5dl Vaniljakastiketta
250g Maitorahkaa
1tl Vaniljasokeria

Suklaamunia
Nonparelleja koristeluun

1. Vaahdota vaniljakastike.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään
3. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti (onnistuu helpoiten kuumaan veteen kastetulla veitsellä). Poista varovasti munan sisältä löytyvä yllätyslelu. Pursota tai lusikoi vailjarahka suklaamunien sisälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.

Teksti: Laura Nikkinen
Kuvat: K-ruoka.fi

Views: 210

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Metrilaku - Meter Licorice Available at www.FinnGoods.com 2 Replies

Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada and the USA. We are located in Vancouver area and carry most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer Rye…Continue

Tags: Metrilaku

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Jul 25.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

Mahdollinen muutto kanadaan 1 Reply

Hei arvon foorumilaiset.Olisi kiinnostusta tietää mitä kaikkea tarvisin siihen jos muuttaisin johonkin päin kanadaa? Ei ole siis vielä todellakaa varmaa mutta alustaavasti kyselen. Miten helppoa on…Continue

Started by E.Rantala in Miscellaneous. Last reply by Vilukko Nov 21, 2018.

© 2020   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service