Toronton Agricola-seurakunnassa aloittaa työnsä uusi pastori

Kirkkosalin rivit olivat täynnä, kun sunnuntaina 17. tammikuuta Toronton Agricola-kirkossa siunattiin virkaan uusi pastori, Matti Kormano. Hän on kuitenkin suurimmalle osasta seurakuntalaisista jo entuudestaan tuttu, sillä Kormano suoritti harjoittelunsa Agricolan seurakunnassa muutama vuosi sitten.

Kirkkoon saapui niin suomalaisia, ruotsalaisia kuin virolaisiakin. Toimituksessa mukana olivatkin myös ruotsalaisen ja virolaisen seurakuntien pastorit Tommy Svensson ja Kalle Kadakas sekä pastori Martti Hyhkö, Toronton alueen rovasti Christian Deconi ja Kormanon vaimo, pastori Pamela Kormano. Virkaansiunaamistilaisuudessa oli erittäin leppoisa tunnelma; tuntui kuin olisi ollut oman läheisen ystävän juhlissa. Se oli samalla kuitenkin ylevä, ja yhteislaulujen lisäksi musiikkia kuultiin myös kuorojen esittämänä: Agricola-kirkon oma kuoro, Toronton Mieslaulajat ja Vox Finlandiae lauloivat omia ohjelmistojaan. Kuorot esittivät lopuksi yhdessä Lauri Lauhiaisen kappaleen "Kotikirkkoni", jonka jälkeen seurakunta kuuli Herran siunauksen neljällä eri kielellä.

Kormano ottaa työn vastaan ilolla

Matti Kormano on innoissaan uudesta työstään Agricolan seurakunnassa. ”Jumalan avulla lähden remmiin mukaan”, Kormano sanoo. ”Kukin taaplaa tyylillään”, hän lisää. Sanonta viittaa siihen, kuinka jokainen toimii ja elää omalla tavallaan. Kormano ontyöskennellyt koko elämänsä saha-alalla, ja hänellä oli vaimonsa Pamelan kanssa yhteinen yritys. ”Välitimme pohjoisamerikkalaisia erikoispuulajeja lähinnä Euroopan lattiavalmistajille”, Kormano kertoo. Hänen kutsumuksensa oli kuitenkin lopulta muualla: ”Kun Jumala kutsuu, ei siinä paljon vastaan pyristellä”, Kormano toteaa. Hän lisää, kuinka he vaimonsa kanssa pohtivat englannin kielellä töidensä eroa: ”Sanojen ’Word ja Wood’ välillä ei ole erona kuin yksi kirjain.”Tuore Agricola-kirkon pastori työskenteli aiemmin Niagaran niemimaalla luterilaisessa kirkossa nimeltä Parish of Lutheran Church of the Good Shepherd and St. Luke’s Evangelical Lutheran Church. ”Tämä Parish koostuu kahdesta eri seurakunnasta, jotka ovat noin 30 kilometrin välimatkan päässä toisistaan”, Kormano kertoo. Työskentelyn näissä seurakunnissa Kormano aloitti kolme vuotta sitten. Hänen vaimonsa jatkaa kokoaikaisena pastorina kyseisissä seurakunnissa. 

Työ tuo arkeen myös muutoksia

”Suurin muutos arjessa tulee olemaan se, että Pamelan kanssa olemme eri paikkakunnilla töissä”, Kormano toteaa. Aika näyttää, miten asumisjärjestelyt toteutetaan. ”Saan taas tehdä töitä omalla äidinkielelläni”, Kormano lisää vielä yhdeksi elämänmuutokseksi. Kormano luottaa siihen, että tulevaisuus ja sen suunnitelmat alkavat hahmottua ensimmäisten viikkojen aikana. Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi seurakuntaan: "Tervetuloa Agricolaan, niin jutellaan lisää!"

Teksti ja kuva: Pirita Lepistö

Lue loput jutusta Kanadan Sanomien numerosta 3!

Views: 1563

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Happy Canadian Thanksgiving from FinnGoods! 1 Reply

Shop your favourite Finnish and Swedish products at FinnGoods at www.FinnGoods.com. We are located in Langley, BC and ship…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales on Sunday.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2023   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service