Kulta Kodissa järjestettiin suomenkielinen hengellinen tilaisuus Saalem seurakunnan Pastori Paavo Korpela ja Aulis Manninen matkustivat Timminsiin tapaamaan seurakuntalaisia.


KUVA: Aulis Manninen ja Timminsin kunniakonsuli Margaret Kangas.

TIMMINS. Monille Timminsin suomalaisten rakentama Kulta Koti on tuttu paikka. Vaikka suomalaisten rakentamassa hoitokodissa asuu myös monien muiden kulttuurien edustajia, viikko sitten keskiviikkona järjestetty suomenkielinen hengellinen tilaisuus oli etenkin suomalaisten mieleen.
pastori Paavo Korpela sekä Aulis Manninen Torontosta Saalemin seurakunnasta saapuivat pitämään tunnin kestävää, paikallisen Saalemin seurakunnan järjestämää tunnin kestävää tilaisuutta Kulta Kodin oleskelutilaan.
– Olen käynyt täällä usein. Tämä on myös meidän seurakuntaamme, ja tänne on mukava tulla, pastori Korpela kuvailee.
Manninen lähti Korpelan mukaan mielellään katsomaan seurakuntaa ja tarkastamaan samalla kirkolla tehtyjä rakennustöitä.
– Kyllä täällä on tullut useinkin käytyä, viimeksi olin puoli vuotta sitten. Samalla näkee tuttuja, hän kertoo.
Tilaisuudessa ensimmäisenä ääneen pääsee seurakunnan aktiivijäsen Anna Annala, joka esittelee paikalle saapuneet vieraat. Sen jälkeen Manninen saa puheenvuoron ja ilahduttaa yleisöä kertomalla, kuinka mukavaa hänestä on olla paikalla. Puheessaan hän korostaa uskoa, toivoa ja rakkautta sekä niiden merkitystä yhteisössä.
Hänen jälkeensä vapaan sanan vuoron saa paikallinen, seurakunnassa tunnettu jäsen Irene Ratsep, joka kertoo odottavansa erityisesti Thunder Bayn suurjuhlia.
Paavo Korpela korostaa Timminsin-vierailun merkitystä saarnassaan ja muistutti, että tilaisuuden jälkeen kaikilla paikalle saapuneilla on mahdollisuus tulla keskustelemaan hänen kanssaan.

Seurakuntalaiset ottavat vieraat ja tapahtuman vastaan erittäin mielellään. Suomenkielisen ohjelman kuuleminen tuntuu olevan monen mielestä tärkeää.
– Me pyrimme järjestämään joka kuukausi jonkun tapahtuman täällä. Ikävä kyllä paikallinen pastori ei puhu suomea, joten suomenkielisen saarnan ja tilaisuuden kuuleminen on monelle tärkeätä. Osa iäkkäämmästä väestä osaa edelleen paremmin suomea kuin englantia, kertoo Irene Ratsep.
Hänellä itsellään on virolaiset sukujuuret, mutta hän pitää suomalaisyhteisöä vahvana ja mieluisana.
Paikalle on saapunut myös Timminsin kunniakonsuli Margaret Kangas.
– Minusta on tärkeätä, että täällä järjestetään tällaisia tilaisuuksia suomen kielellä. On erittäin hienoa, että saimme Torontosta pastori Korpelan ja Aulis Mannisen vieraaksi, hän kuvailee.
– Kulta Koti paikkana merkitsee minulle paljon. Olin itse mukana toimintakomiteassa tuomassa kotia Timminsiin, joten yhteisö täällä on hyvin tärkeä, hän kertoo.
Tunnin kestävään hengellisen tilaisuuteen on saapunut pääsääntöisesti Kulta Kodin asukkaita. Maila Puusaari ja Irene Ratsep ovat kuitenkin tulleet paikalle kauempaa.
– Olihan se mukava tilaisuus. Tämä oli hyvä tapa tavata myös tuttuja, toteaa Puusaari, joka asuu useamman kymmenen kilometrin päästä Kulta Kodista.
Myös Kulta Kodin asukas Aino Bertils kertoo pitävänsä siitä, että asukkaille on ohjelmaa.
¬– Käyn täällä usein tämän tapaisissa tilaisuuksissa. Nämä ovat tärkeä tapa olla osana yhteisöä. On myös hienoa, että pastori Korpela tuli Torontosta asti tänne ja saimme kuulla suomenkielisen tilaisuuden, hän kuvailee.
Ilta jatkui kahvituksilla ja erilaisilla suolaisilla ja makeilla tarjoiluilla.

KUVA JA TEKSTIT: Petra Rautiainen

Views: 519

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Metrilaku - Meter Licorice Available at www.FinnGoods.com 2 Replies

Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada and the USA. We are located in Vancouver area and carry most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer Rye…Continue

Tags: Metrilaku

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Jul 25.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

Mahdollinen muutto kanadaan 1 Reply

Hei arvon foorumilaiset.Olisi kiinnostusta tietää mitä kaikkea tarvisin siihen jos muuttaisin johonkin päin kanadaa? Ei ole siis vielä todellakaa varmaa mutta alustaavasti kyselen. Miten helppoa on…Continue

Started by E.Rantala in Miscellaneous. Last reply by Vilukko Nov 21, 2018.

© 2020   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service