Magnus-teatterin A Closer Walk With Patsy Cline todistaa, että viihdyttävää musikaalia varten ei tarvita aina satoja taustatanssijoita tai räiskyviä efektejä. Riittää, että pääpari osaa roolinsa hyvin ja laulut raikavat.

Dean Reganin käsikirjoittaman musiikkinäytelmän perusidea on yksinkertaisuudessaan loistava. Jerry Gettyn ilmeikkäästi esittämä radiojuontaja Little Big Man omistaa lähetyksensä yhdysvaltalaiselle, nyt jo edesmenneelle country-laulaja Patsy Clinelle (roolissa upeaääninen Natasha O’Brien).

Tästä alkaa musiikkikimara, joka esitellee Clinen tuotantoa peräti kahdenkymmenen kappaleen verran. Surumielisten sävelten ohella illan aikana kuullaan tarttuvia tanssikappaleita sekä mukaansatempaavia rallatuksia, jotka saavat päät hytkymään ja yleisön taputtamaan innokkaasti mukana.

Tarinaa rytmittävät lyhyet uutiset sekä radiojuontajan laskettelemat välijuonnot, jotka keskittyvät Patsy Clinen elämään ja tekoihin. Kovin syvälle tiedotuksissa ei silti mennä, joten laulajattaren henkilökuva jää harmittavan pintapuoliseksi.

Asiaa ei auta sekään, että Natasha O’Brienille on suotu vain muutama puherepliikki, ja hänet on laitettu vilkuttamaan ja hymyilemään yleisölle mielipuolisesti. Aivan kuin Patsy Cline olisi ollut pelkkä kiiltokuva, jonka ainoat ansiot ovat hänen kauniissa ulkokuoressaan.

Aidot tunteet ja arvot välittyvät vasta silloin, kun O’Brien tarttuu mikkiin ja pääsee näyttämään taitonsa. Hän ei vain laula lauluja, vaan hän eläytyy niihin täysillä.

O’Brienin äänilahjojen lisäksi musikaalin parasta antia ovat laulujen välissä esitettävät mainokset, jotka ylistävät muun muassa Ajaxin puhdistusvälineitä. Myös Jerry Gettyn esittämät puujalkavitsit kirvoittavat yleisöstä röhönaurut.

Erityiskiitokset ansaitsevat musikaalin mahtava orkesteri sekä Ted Robertsin oivaltava lavastus, joka tuo mieleen vanhan ajan jukeboxin. Sillä kansan tanssijalat vipattamaan saavasta musiikistahan tässä on loppujen lopuksi kyse.

Teksti: Viivi Pietiläinen Kuva: Pressikuva/Barry Wojciechowski

Views: 171

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Happy Easter from FinnGoods! 2 Replies

All Old and New Easter Favourites in Stock!www.FinnGoods.comWe are located in Vancouver area and carry the most popular and…Continue

Tags: Easter

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Apr 2.

Tietoja enostani etsiskelen 1 Reply

Tietoja enostani Erkki Linnala etsiskelen . Thunder Bayssa ilmeisesti viimeiset päivänsä viettänyt. Riverside Cementeryyn haudattu.Yleensä kiinnostaisi missä päin asustellut? Erkki oli syntynyt…Continue

Started by Jouni Palonen in Miscellaneous. Last reply by Jouni Palonen Dec 12, 2019.

Ruisjauhoja vailla 1 Reply

Mistä oikein löydän ruisjauhoja Quebec Citystä? Olen käynyt jo ties kuinka monessa putiikissa ja marketissa enkä ole nähnyt niitä myytävän. Tietysti ruisleipäkin kelpaisi ensisijaisesti, mutta sen…Continue

Tags: rye, quebec, ruisleipä, ruis

Started by Vilukko in Food & Entertainment. Last reply by Kanadan Sanomat Jan 23, 2019.

Mahdollinen muutto kanadaan 1 Reply

Hei arvon foorumilaiset.Olisi kiinnostusta tietää mitä kaikkea tarvisin siihen jos muuttaisin johonkin päin kanadaa? Ei ole siis vielä todellakaa varmaa mutta alustaavasti kyselen. Miten helppoa on…Continue

Started by E.Rantala in Miscellaneous. Last reply by Vilukko Nov 21, 2018.

© 2021   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service