Magnus-teatterin A Closer Walk With Patsy Cline todistaa, että viihdyttävää musikaalia varten ei tarvita aina satoja taustatanssijoita tai räiskyviä efektejä. Riittää, että pääpari osaa roolinsa hyvin ja laulut raikavat.

Dean Reganin käsikirjoittaman musiikkinäytelmän perusidea on yksinkertaisuudessaan loistava. Jerry Gettyn ilmeikkäästi esittämä radiojuontaja Little Big Man omistaa lähetyksensä yhdysvaltalaiselle, nyt jo edesmenneelle country-laulaja Patsy Clinelle (roolissa upeaääninen Natasha O’Brien).

Tästä alkaa musiikkikimara, joka esitellee Clinen tuotantoa peräti kahdenkymmenen kappaleen verran. Surumielisten sävelten ohella illan aikana kuullaan tarttuvia tanssikappaleita sekä mukaansatempaavia rallatuksia, jotka saavat päät hytkymään ja yleisön taputtamaan innokkaasti mukana.

Tarinaa rytmittävät lyhyet uutiset sekä radiojuontajan laskettelemat välijuonnot, jotka keskittyvät Patsy Clinen elämään ja tekoihin. Kovin syvälle tiedotuksissa ei silti mennä, joten laulajattaren henkilökuva jää harmittavan pintapuoliseksi.

Asiaa ei auta sekään, että Natasha O’Brienille on suotu vain muutama puherepliikki, ja hänet on laitettu vilkuttamaan ja hymyilemään yleisölle mielipuolisesti. Aivan kuin Patsy Cline olisi ollut pelkkä kiiltokuva, jonka ainoat ansiot ovat hänen kauniissa ulkokuoressaan.

Aidot tunteet ja arvot välittyvät vasta silloin, kun O’Brien tarttuu mikkiin ja pääsee näyttämään taitonsa. Hän ei vain laula lauluja, vaan hän eläytyy niihin täysillä.

O’Brienin äänilahjojen lisäksi musikaalin parasta antia ovat laulujen välissä esitettävät mainokset, jotka ylistävät muun muassa Ajaxin puhdistusvälineitä. Myös Jerry Gettyn esittämät puujalkavitsit kirvoittavat yleisöstä röhönaurut.

Erityiskiitokset ansaitsevat musikaalin mahtava orkesteri sekä Ted Robertsin oivaltava lavastus, joka tuo mieleen vanhan ajan jukeboxin. Sillä kansan tanssijalat vipattamaan saavasta musiikistahan tässä on loppujen lopuksi kyse.

Teksti: Viivi Pietiläinen Kuva: Pressikuva/Barry Wojciechowski

Views: 178

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Introduction 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to (re)introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Mar 16.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13, 2023.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2024   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service