Suomen kielen opiskelua Finnish Clubin rennossa ilmapiirissä Finnish Studies -ohjelmassa


Taustalla kuuluu suomalaisen pop-laulajan Jenni Vartiaisen kappale ja pelikorteissa komeilevat muumiperheen hahmot. “Kolme jätkää. Kaatuu.” Korttipeli on meneillään kuuden ihmisen kesken luokkahuoneen pöydän äärellä.

Olemme Toronton yliopistolla Finnish Studies ohjelmassa, slaavilaisten kielten osaston seminaaritilassa, jossa on parhaillaan menossa kaksituntinen suomen kielen ja kulttuurin opiskelijoiden Finnish Club. Kerhoon ovat tosin tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita suomen kielen opettelusta rennossa ilmapiirissä. Clubin tarkoituksena on auttaa osallistujia esimerkiksi suomen kieltä ja kulttuuria koskevissa kysymyksissä. Joskus siellä tehdään myös kurssien kotitehtäviä yhdessä. Tärkeimpänä on kuitenkin pitää hauskaa samalla oppien suomen kieltä.

CIMOn suomi toisena ja vieraana kielenä harjoittelija Anna Sarasmo on leiponut herkullista vegaanipizzaa ja vierestä löytyy muita naposteltavia. Åbo Akademi yliopiston vieraileva tutkija Markus Koski kertailee klubiin tulleiden opiskelijoiden kanssa korttipakan numeroita suomeksi. Mukana on tällä kertaa yhteensä kolme Toronton yliopiston opiskelijaa, joista kaksi opiskelee pääaineenaan suomen kieltä. Opiskelijakaverit Ishara Murray ja Marko Smiljanić ovat käyneet jo yli vuoden ajan viikoittain Finnish Clubissa ja uusin lisäys Aidar Dossgmov kertoo aloittaneensa käynnit lukukauden alussa.

”Olen käynyt Finnish Clubissa noin vuoden ja hauskaa on ollut. Pidän sen rennosta ilmapiiristä”, Marko kertoo. Ilmapiiri on toimittajankin mielestä todella rento. Kuuden hengen porukka innostuu pelaamaan kaksi erää Afrikan tähti -lautapeliä. Ohjeet kerrotaan englanniksi ensikertaa peliä pelaaville, mutta väliin tiputellaan suomalaisia sanoja, kuten rosvo, Afrikan tähti ja noppa. Kun pelissä päästään vauhtiin, kaikki yrittävät löytää hopeisen Afrikan tähden pyöreiden pelilaattojen alta. Toimittajalla käy tuuri – tähti löytyy ja kotiin Kairoon päästään ensimmäisenä ennen kuin kukaan muu pelaajista ennättää saapua hevosenkengän kanssa.

Finnish Studies -ohjelman Finnish Club kokoontuu säännöllisesti yliopiston lukuvuoden aikana ja vielä parina keskiviikkoiltapäivänä ennen kesää, kertoo ohjelman professori Anu Muhonen. Kevään aikana suomen kielen ja kulttuurin ohjelman opiskelijat kokoontuvat vielä muuan muassa perinteiselle vappupiknikille pelaamaan mölkkyä. Jos haluat osallistua tai olet kiinnostunut tulemaan vapaaehtoiseksi avustajaksi Finnish Studies-ohjelman Finnish Clubin toimintaan, ota yhteyttä professori Anu Muhoseen. Tapahtumista saa tietoa myös Finnish Studies at U of T Facebook -sivuilta.


Ishara Murray ja Marko Smiljanić ovat viimeisen vuoden opiskelijoita Toronton yliopistossa. Molemmat lukevat pääaineenaan suomen kieltä.Teksti ja kuvat: Ida Lohela

Views: 693

Comment

You need to be a member of finnishcanadian.com to add comments!

Join finnishcanadian.com

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Introduction 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to (re)introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Jun 23.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13, 2023.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2024   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service