May 2012 Blog Posts (11)

Penkkiurheilun huippukesä on Suomelle hankala

Vapaa Sana

Pääkirjoitus

29.5.2012

Alkava kesä on penkkiurheilijoille yhtä juhlaa. Ensi viikon perjantaina starttaavat jalkapallon EM-kisat, kesäkuun lopussa on vuorossa yleisurheilun EM-kisat, heinäkuun alussa Torontossa järjestetään kuurojen yleisurheilun MM-kisat ja loppukesän kruunaavat Lontoon olympialaiset.

Suomalaisten harmiksi yleisurheilun EM-kisat järjestetään tänä huippuvuonna Helsingissä. Tapahtuma on saanut jämäkisojen maineen, sillä Puolan ja Ukrainan…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 30, 2012 at 10:00am — No Comments

Pohjanmaan poikien roadtrip. Suomalaiset Duudsonit osallistuivat Gumball 3000 autokisaan halki USA:n ja pistäytyivät Torontossa.TORONTO. Yorkville Avenue oli suljettu, kun Gumball 3000 saapui Torontoon perjantai-iltana.

Gumball 3000 on julkimoiden ja rikkaiden suosima autokilpailu, jossa matkustetaan näyttävillä autoilla tuhansia kilometreja eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna ajetaan USA:n halki.

Mukana kisassa nähdään myös…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 29, 2012 at 12:03pm — No Comments

Ruokapankissa tarjotaan ruokaa aivan kuin kaupoissa

TORONTO. North York Harvestin ruokapankin edustalla on jonoa jo hyvissä ajoin ennen ovien aukaisemista.

Agricolan kirkon ajankohtaiset asiat -ryhmä ja lähetyspiiri ovat juuri saapuneet ruokapankin edustalle. Heidän on tarkoitus lahjoittaa ruokaa ja tutustua paikkoihin.

–Meillä on laatikko, jonne…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 24, 2012 at 3:30pm — No Comments

Euroviisut yhdistävät hetkeksi koko Euroopan

Vapaa Sana

Pääkirjoitus

23.5.2012

Euromaat ovat kriisin partaalla Kreikan hallitusneuvotteluiden kariuduttua ja Kreikan eroaminen eurosta on nyt lähempänä kuin koskaan.

Euron epätoivoinen tilanne unohtuu kuitenkin ainakin hetkeksi tämän viikon lauantaina, kun Suomi ja muut Euroopan maat seuraavat televisioruutua silmä kovana. Euroopan yleisradioliiton EBU:n järjestämä Eurovision laulukilpailu televisioidaan suorana 45 jäsenmaahan, ja viisuja katsoo joka vuosi arviolta…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 23, 2012 at 4:54pm — No Comments

Onko Olli Määttä kiekkokansan seuraava supertähti?

Kun jyväskyläläinen Olli Määttä oli 6,5-vuotias, hän katsoi kaukalon reunalta, kun kaverit pelasivat jääkiekkoa, ja itki äidilleen, koska ei itse päässyt jäälle. Lopulta vanhempien ei auttanut muu kuin ostaa pojalle hokkarit.

Jääkiekon lisäksi Määttä pelasi nuorena jalkapalloa ja pesäpalloa, mutta…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 18, 2012 at 11:33am — No Comments

Marjo Niemi viihtyy kasvihuoneessa myös öisin

SHARON. Kyltissä lukee Niemi Family Farm, ja totta, maisemat ovat kuin suoraan Suomesta. Talo on rakennettu keltaisesta puusta, vihreiden lehtipuiden alla rivistö taimia on kasvamassa ruukuisaan ja oikealla puolella pihaa on kaksi kasvihuonetta täynnä värikkäitä kukkia.

Kaikki eivät ole mahtuneet sisään, sillä…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 17, 2012 at 3:49pm — No Comments

Suomalaisen dokumenttielokuvan menestys ei näy palkoissa

TORONTO. Suomalaisella dokumenttielokuvalla menee nyt lujaa. Siitä on ainakin osaksi kiittäminen ohjaajatuottaja Joonas Berghälliä, jonka Miesten vuoro aloitti Suomessa dokkaribuumin.

– Miesten vuorosta teatterinomistajat ovat tulleet kiittämään, se aloitti kuulemma…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 15, 2012 at 3:26pm — No Comments

Suomalaisuutta ei kehitetä riidoilla, vaan yhteistyöllä

Vapaa Sana

Pääkirjoitus

15.5.2012

Suomen ulkopuolella arvioidaan asuvan noin 750 000 suomalaista. Vieraassa maassa pitkään olleet voivat tuntea itsensä juurettomiksi: toisaalta kaipuu synnyinmaahan on kova, mutta toisaalta elämä on jo uudessa kotimaassa.

Sopeutuminen vieraaseen kulttuuriin ei sekään ole aina ongelmatonta. Kahden välissä elämistä voikin helpottaa yhteydenpito muihin samassa kulttuurissa kasvaneisiin.

New Yorkissa pohjoismaalaiset pääsevät…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 15, 2012 at 3:15pm — 1 Comment

Kaikilla on oikeus tehdä sitä, mitä haluaa

TORONTO. Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin basisti Sami Helle odottaa torontolaishotellin aulassa muita, eikä vielä suostu puhumaan Kovasikajutusta (The Punk Syndrome).

Hän tahtoo, että neljän kehitysvammaisen perustamasta punkbändistä kertovan dokumentin tekijät sekä bändin kitaristi…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 8, 2012 at 2:59pm — No Comments

Suomi on osa Eurooppaa hyvässä ja pahassa

Vapaa Sana

Pääkirjoitus

8.5.2012

Tällä viikolla vietetään keskiviikkona Eurooppapäivää ja lauantaina suomalaisuuden päivää. Ei ole sattumaa, että päiviä vietetään samalla viikolla. Nykyään Suomen suhde Euroopan Unioniin ja muuhun Eurooppaan on nimittäin tiivis ja hallitsee esimerkiksi kotimaista politiikkaa.

Kun jäsenyydestä äänestettiin, kannattajat uskoivat, että jäsenyys tarjoaisi suomalaisyrityksille pääsyn unionin sisämarkkinoille vakauttaisi talouden kehittymisen.…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 8, 2012 at 2:50pm — No Comments

Nuorisotyöttömyys on edelleen ongelma Suomessa ja EU:ssa

Vapaa Sana

Pääkirjoitus

1.5.2012

Viime päivinä sekä Suomessa että Kanadassa on juhlittu vappua. Kanadansuomalaisten juhlissa ei tänäkään vuonna nähty vappuparaateja. Täällä vappuun on poimittu rusinat päältä: on syöty munkkeja, juotu simaa ja puhallettu ilmapalloja (juttu vapunvietosta Montrealissa sivulla 16).

Vappu on toki myös kevään juhla, mutta Suomessa se on ennen kaikkea suomalaisen työn päivä. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2011 työssä olevia suomalaisia oli 2…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on May 2, 2012 at 11:35am — No Comments

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

Wanted: Bilingual English-Finnish and English-Swedish agents

I represent a consultancy firm, LineOne. We are doing a feasibility study for our client. Our client wishes to setup a multilingual telephone support network for their agents and clients. This is NOT…Continue

Started by Steven Ketola in Miscellaneous Mar 15.

Finnish Goodies 2017 1 Reply

You can get your Finnish and Swedish products from FinnGoods shipped anywhere in Canada. We are located in Vancouver area and carry the most popular Finnish and Swedish products such as Organic Fazer…Continue

Tags: Finntoast

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Mar 12.

Finnish children's books available in English for first time!

Hello! This is Pikku Publishing, publisher of Markus Majaluoma's books in English.This charming and original author/illustrator is super successful in Finland and has been a nominee for the Finlandia…Continue

Started by Elena Mannion in Buy, Sell & Trade Mar 2, 2016.

looking for work

hello!i m looking for work in canada..i know it is very difficult and challenging..need all kind of permits etc.but i would be very grateful for all kind of tips and possibilities to get some work in…Continue

Started by kari pääkkönen in Food & Entertainment Oct 20, 2015.

© 2017   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service