November 2012 Blog Posts (12)

Onnellinen loppu

TORONTO. Ihmisten toiminta saattaa joskus ylittää kaikki käsittämättömyyden rajat. Tämän sai huomata Arto Salmi, joka oli kävelemässä St. Clair Avenueta pitkin. Hän kohtasi ihmislauman, joka oli ryhmittynyt kadulla olevan suuren kaupungin roskakorin ympärille.

Ihmiset yrittivät saada noukittua jotain roskakorista pois, mikä ilmeni pian naukumisen…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 29, 2012 at 11:03am — No Comments

Pääkirjoitus 27.11.2012 Maksetaanhan hammaslääkäreillekin

Viime viikolla se iski. Istahdin töiden jälkeen tietokoneeni ääreen ja klikkasin itseni Helsingin Sanomien pariin, kun ruudulle pompsahti kiinnostavan uutisen sijasta häijy ilmoitus: ”Olet lukenut tämän viikon 5 maksutonta artikkeliasi. Jatka lukemista hankkimalla rajaton lukuoikeus alk. 9,90 €/kk.”

Karu viesti oli kuin potku palleaan, sillä vuosien saatossa olin alkanut pitää ilmaista tiedonvälitystä ja toimittajien ahkerointia itsestäänselvyytenä. Nyt, mielikuvieni murruttua,…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 28, 2012 at 2:41pm — No Comments

Kadonneiden jäljillä

THUNDER BAY. Mitä teet, kun epäilet dementoituneen isovanhempasi eksyneen matkalla bussipysäkille tai autistisen lapsesi kadonneen leikkikentältä? Soitat tietenkin poliisille ja odotat sydän syrjälläsi, että virkavalta löytää rakkaimpasi ennen kuin on liian myöhäistä.

Mutta mitäpä, jos voisit minimoida osan riskeistä jo etukäteen ja typistää tuskaisen odotuksesi…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 28, 2012 at 10:50am — No Comments

Pääkirjoitus 20.11.2012 Rovaniemen markkinoilta Joutsenlammelle

Olipa kerran korkeakulttuuri ja rillumarei... No, ehkä on vielä turhan aikaista heittää mullat kyseisten käsitteiden päälle. Nykyäänkin kultuurin kentältä tietenkin löytyy vielä jako ”rahvaan populaarikulttuuriin” ja ”eliitin korkeakulttuuriin”.

Toisin sanoen kaupallisilta radiokanavilta mainosten välissä suollettavaa hattaranmakuista muovioksennusta on helppo syyttää ihmisiä passivoivaksi helpoksi nautinnoksi. On yhtä lailla helppo heittää syytös elitismistä nykytaide-esitystä…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 21, 2012 at 12:30pm — No Comments

Monessa mukana

TORONTO. Suomalaiset siirtolaiset ja heidän jälkeläisensä ovat olleet omalta osaltaan vaikuttamassa Kanadan kehitykseen aina siitä lähtien, kun ensimmäiset uskaliaat uuteen maailmaan rantautuivat.

Konkreettinen esimerkki suomalaisten vaikutuksesta on sudburyläiseen maidontuottajaperheeseen syntynyt Judy Erola. Suuren suomalaisyhteisön Sudburyyn Erolan isänpuolen suku päätyi Jyväskylän seudulta. Äiti tuli Oulusta.

– Isoisäni muutti Sault Ste. Marieen vuonna 1885…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 19, 2012 at 7:43pm — No Comments

Pääkirjoitus 13.11.2012 Ole sankari, tartu kiusaamiseen

Moottori ulahtaa, kun Juha vaihtaa kolmoselle ja kiihdyttää liikenteen sekaan.

Skodan valot mittailevat märkää asfalttia. Radiossa death rock -yhtye soittaa maailmanlopun säveliä.

Juha nyökyttää päätään kappaleen tahtiin ja pyyhkii silloin tällöin silmiään. Hihansuut ovat kosteat kyynelistä, mutta Juha ei välitä siitä.

Koko päivä on ollut taas yhtä painajaista. Aamulla työtoveri vei jälleen kerran kunnian Juhan tekemästä työstä ja antoi kaikkien ymmärtää, ettei Juhasta…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 14, 2012 at 2:21pm — No Comments

Elvytyskurssi tekee sivullisista sankareita

THUNDER BAY. Liikuntasalin lattia on täynnä elottomana retkottavia hahmoja. Niiden ylle kumartuneet kaupunkilaiset yrittävät ravistella sydänpysähdyksen uhreja epätoivoisesti hereille. Joku huutaa apua ja käskee hälyttämään ambulanssin paikalle.

Kaikkinensa näky on kuin katastrofielokuvista.

Sitten musiikki pärähtää käyntiin ja tilan täyttävät Bee Geesin…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 14, 2012 at 2:00pm — No Comments

Suomen lähettiläs

OTTAWA. Suomi ja Kanada ovat molemmat maita, jonka kansalaiset ymmärtävät, miltä tuntuu taapertaa töihin lumihangessa, kylmän viiman kurittaessa kasvoja keskellä pimeintä talvea.

Maiden väliset suhteet eivät jää kuitenkaan muisteluun ja nokitteluun siitä, kumman maan kaupungit kärsivät pahemmista pakkasista 70-luvulla, vaan taustalta löytyvät myös laajat poliittiset ja…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 13, 2012 at 12:31pm — No Comments

Pääkirjoitus 6.11.2012 Hyvää naistenpäivää

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään itse asiassa 8. maaliskuuta, on vietetty jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien, eikä näin loppusyksyn sateisina päivinä. Alun perin naistenpäivän tarkoituksena oli nostaa esiin tasa-arvon puutteita, mutta nykyään juhlinnan painopiste on siirtynyt enemmän kukkien antamisen ja hemmottelun suuntaan.

Hemmottelupäivässä ei tietenkään sinänsä ole mitään vikaa, mutta tasa-arvoasioista on hyvä vielä muistuttaa.

Maailman köyhistä noin 70 prosenttia on…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 7, 2012 at 1:50pm — No Comments

Vuokrattavana äiti

THUNDER BAY. Kun oma lapsi on jäädä syystä tai toisesta haaveeksi, moni alkaa miettiä vaihtoehtojaan: mitäpä jos ottaisi isoista yrityksistä mallia ja ulkoistaisi likaiset työt kehitysmaihin?

Joka vuosi tuhannet pariskunnat matkaavat Intiaan ja palaavat kotiinsa mukanaan mittatilausvauva.

– Vaikka tapauksista ei ole tarkkoja tilastoja, on arvioitu, että Intiassa…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 5, 2012 at 4:46pm — No Comments

Kivinen tie Brasiliaan

Kanada ja Suomi ovat molemmat vahvasti jääkiekkomaita - niin vahvasti, että kyseessä ovat ainoat maat maailmassa, joissa mustan lätkän perässä luistelu on kaikista suosituin urheilulaji.

Jalkapallohullussa Euroopassa Suomi on itse asiassa Baltian maiden, Itävallan ja Irlannin kanssa samassa klubissa, jossa jalkapallo ei ole laji numero yksi.

Jalkapallo on toki…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 5, 2012 at 4:30pm — No Comments

Pääkirjoitus 30.10.2012 Kyberpoliisista päivää

Sainpa tässä muutama päivä sitten yllättävän viestin. Ghanan ex-presidentin toinen vaimo Ruby Mills otti näet faksin kautta yhteyttä ja ilmoitti perineensä hulppeat 95 000 miljoonaa dollaria.

Vaikka viestin taustalla oli surullinen tapahtuma – Rubyn mies John Atta Mills menehtyi heinäkuussa – naisella oli iloisia uutisia: hänen aikomuksenaan oli käyttää koko perintösumma maani liiketalouden tukemiseen. Ainut, mitä minun tulisi tehdä, olisi lähettää yhteystietoni Rubyn pojalle sekä…

Continue

Added by Kanadan Sanomat on November 1, 2012 at 10:46am — No Comments

Monthly Archives

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

Events

Videos

  • Add Videos
  • View All

Forum

FinnGoods Introduction 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to (re)introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born…Continue

Tags: Marimekko, Arabia, Iittala

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales Mar 16.

Occupational therapy work practise 1 Reply

Hi everyone! Is there possibly any occupational therapists here who work in Canada? Or do you know one? I'm an occupational therapy student looking for a work practise place from Canada.

Started by Eveliina in Miscellaneous. Last reply by Kanadan Sanomat Sep 13, 2023.

Bringing a piece of Finland to North America – The FinnGoods Story 1 Reply

With so many new followers here on Social Media, we would love to introduce ourselves!FinnGoods is a family operated small business (est. 2012) located in Langley BC, Canada. We were both born and…Continue

Tags: Kahvi, Licorice, Varrasleipä, Finntoast, Halva

Started by FinnGoods Sales in Buy, Sell & Trade. Last reply by FinnGoods Sales May 28, 2022.

Family

Genealogy going on with me. I'm looking for information about a person: Name: Jenny Ojalehto Luonua. b.10 Jun 1903. Pennsylvania. Parents: Herman Luonua and Maria Rapinoja Luonua.Continue

Started by Jouni Salminen in Miscellaneous May 29, 2021.

© 2024   Created by Kanadan Sanomat.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service